Ajax en PSV strijden om handtekening van 'grootste talent van België'

2 maart 2024, 08:56
Foto: © Imago

Ajax en PSV willen zich versterken met Belgisch jeugdinternational Jorthy Mokio. De zestienjarige centrale verdediger van KAA Gent is volgens Het Laatste Nieuws een zeer interessant doelwit voor de Nederlandse topploegen. Mokio kan zaterdagavond, tegen Standard Luik, de jongste debutant in de Pro League worden.

Mokio, omgeschreven als het grootste talent van Gent, vierde afgelopen donderdag zijn zestiende verjaardag. Voor PSV en Ajax is de Belg een interessant prooi, aangezien hij nog niet beschikt over een profcontract. Mokio wordt omschreven als een volwassen verdediger die uitblinkt in de duels en in balbezit iets kan toevoegen.

Artikel gaat verder onder video

Gent wil er alles aan doen om de zestienjarige te behouden. “Ik ga niet over de sommen spreken die we nu aangeboden hebben. Maar het is gigantisch”, sprak CEO Michel Louwagie tegenover Het Laatste Nieuws. De Belgische club is van plan om Mokio een verbeterde aanbieding te doen.

De Eindhovenaren en Amsterdammers zijn niet de enige die Mokio in het vizier hebben, want ook Borussia Dortmund en LOSC Lille onderzoeken mogelijkheden om de verdediger over te nemen van Gent. Mokio kan zaterdag de jongste debutant in het Belgische voetbal worden. Die titel wordt momenteel gedragen door Nii Lamptey (zestien jaar en zes dagen).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Te hopen dat AJAX erin slaagt hem te kunnen strikken. Moet maar eens afgelopen zijn met de Eindhovense Koopclub om steeds achter spelers aan te zitten die andere clubs eerder op het oog heeft en met dat betalen terwijl ze zelf spelers moeten verkopen om hun huishoudboekje in orde te hebben. Of schiet de gemeente Eindhoven voor de zoveelste keer te hulp of de weldoende heer van de RVC. IK als Brabander weet dat PSV kampioen wordt maar gun het die koopclub niet en dat heeft mede te maken wat ik in het verleden persoonlijk heb meegemaakt bij PSV.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen