Ajax komt met duidelijkheid en biedt John van 't Schip contract tot 2027 aan

29 maart 2024, 07:35   Bijgewerkt: 29 maart 2024, 08:13
Foto: © Imago

Ajax heeft John van 't Schip een contract aangeboden om bij de Amsterdammers als head of coaching binnen de jeugdopleiding aan de slag te gaan, zo weet De Telegraaf te melden. Van 't Schip zal op dit aanbod ingaan en bij Ajax belangrijk gaan worden in het opleiden van jeugdtrainers.

Donderdag maakte de coach van de nummer vijf van de Eredivisie bekend na dit seizoen definitief te vertrekken als trainer. Bekend was dat, mocht Van 't Schip na dit seizoen stoppen of weggestuurd worden als trainer van Ajax, dat hij een andere rol binnen de club zou krijgen. Die rol is nu bekend: Van 't Schip krijgt als head of coaching een belangrijke rol op Sportcomplex De Toekomst en zal in eerste instantie tot medio 2027 aan de Amsterdammers verbonden zijn.

Artikel gaat verder onder video

De Telegraaf meldt daarnaast dat Van 't Schip in zijn nieuwe functie veel zal komen samenwerken met Marijn Beuker: "Samen met directeur voetbal Beuker bewaakt hij in die hoedanigheid op technisch en tactisch gebied de Ajax-lijn en de normen en waarden van de Amsterdamse club", heeft de ochtendkrant te horen gekregen.

In eerste instantie focust Van 't Schip zich op het goed afsluiten van het huidige seizoen met Ajax 1, waarna hij een stapje terug zal doen binnen de Amsterdamse club. Zijn prioriteit ligt momenteel nog 'minimaal' op het veiligstellen van plek vijf in de Eredivisie: "De rol die ik na de zomer vervul, is nu niet belangrijk."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax Legend (67) maakt grote indruk: 'De beste voetballer ter wereld op zijn leeftijd'

Een 67-jarige legende van Ajax krijgt op sociale media de nodige complimenten voor zijn spel en fitheid tijdens een benefietwedstrijd tegen de Liverpool Legends.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zozo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

'Andere rol binnen de organisatie'. Moet er dan iemand plaats maken die de baan nu invult, of wordt er gewoon een nieuwe functie verzonnen? ik vind dat altijd zo makkelijk gaan bij die clubs, alsof er altijd wel een vacature is.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zelf denk ik niet dat hij deze functie gaat krijgen. Geef hem een betere functie Zelf dat ik dat zeker niet zal gaan doen!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen