Ajax kruist naam van belangrijke kandidaat als hoofdtrainer per direct door

29 maart 2024, 07:46   Bijgewerkt: 29 maart 2024, 09:58
Foto: © Imago

Pepijn Lijnders wordt de laatste dagen veelvuldig aan Ajax gelinkt, maar is op dit moment (nog) niet in beeld om hoofdtrainer te worden in Amsterdam. Volgens De Telegraaf is de huidige assistent-trainer van Jürgen Klopp een optie voor algemeen directeur Alex Kroes, maar wordt er op het moment van schrijven nog geen hoofdtrainer in Lijnders gezien.

De zoektocht van Ajax naar een nieuwe trainer nadert zijn kookpunt. Transferexpert Fabrizio Romano wist donderdag te melden dat de Amsterdammers inmiddels een shortlist hebben met vier trainers, maar welke trainers op die shortlist staan is onduidelijk. De naam van Lijnders wordt, ook via Romano, veelvuldig gelinkt in de vacante positie in Amsterdam. De assistent-trainer van Liverpool vertrekt net als hoofdtrainer Klopp aan het einde van het seizoen in Liverpool.

Artikel gaat verder onder video

Ajax-watcher Mike Verweij weet dat Lijnders in beeld is bij Ajax, maar vooralsnog niet als hoofdtrainer zoals eerder werd gesuggereerd: "Bij NEC liet de latere rechterhand van Klopp zien dat op eigen benen staan heel andere koek is dan een coach assisteren", weet de journalist van De Telegraaf zich nog te herinneren van de periode van Lijnders bij NEC. Zijn avontuur in De Goffert als hoofdtrainer pakte slecht uit.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax Legend (67) maakt grote indruk: 'De beste voetballer ter wereld op zijn leeftijd'

Een 67-jarige legende van Ajax krijgt op sociale media de nodige complimenten voor zijn spel en fitheid tijdens een benefietwedstrijd tegen de Liverpool Legends.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Gelukkig maar lijnders zag ik ook niet zitten als hoofdtrainer

DIESEL72
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Klopt helemaal mee eens

DIESEL72
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

FRANK DE BOER Terug halen en alle miskopen bejaarde keepers er uit trappen en eigen jeugd spelers goed opleidingen

Flamingo
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Snap eerlijk gezegd niet waarom Ajax supporters Frank de Boer willen. Is na Ajax overal geflopt. Ja, 4x op rij kampioen is uiteraard knap. Maar als je de Eredivisie van nu vergelijkt met in de tijd dat Frank er zat, is de Eredivisie nu vele malen sterker. Zowel psv als Feyenoord zijn gewoon veel beter op dit moment, waarbij Az en Twente tegenwoordig ook aanhaken bij de traditionele top 3. Dus dat kunstje flikt ie denk ik niet meer.

KROTJE
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Flamingo, Zit wat in je redenering, maar ik ben dik anti-De Boer en met mij het grootste gedeelte van de supportersschare, dus klopt niet helemaal dat Ajax-supporters Frank de Boer willen, is ook niet vermeld of bevestigd. Het zou pure armoe van mijn club zijn als tot dit besluit wordt gekomen.

Dug out
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Gekluisterd keek ik naar Rondo waar Arne Slot op bezoek was. In alles, maar dan ook alles wat hij zegt merk je dat hij een moderne en tactisch sterke toptrainer is. Hij probeert spelers te laten groeien en met zijn patronen een team te smeden. Frank de Boer is verre van dat en ik twijfel over Pascal Jansen. Met een topcoach kunnen dingen snel gaan, zie PSV en Feyenoord.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Aan de reacties hier op FC Update wil niemand Slot bij ajax hebben. Ze vinden het geen goede trainer.

DIESEL72
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Klopt helemaal mee eens

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

KJ, Ik kan het niet als zodanig waarnemen wat jij suggereert en wat moet Slot nou in Amsterdam doen afgezien van het feit of Ajax Slot wel wil of omgekeerd ? Slot doet het redelijk goed bij Feyenoord en als Slot zich wil verbeteren dan gaat hij naar een grotere competitie, misschien komende zomer al, als hij aanbiedingen krijgt, als. Dit seizoen is het chaos bij Ajax, afgelopen Schreuderseizoen slechts een 3e plaats was niet des Ajax's. Bij Ajax wordt per definitie veel van een trainer geëist en ze gaan nu niet voor minder, of het meteen altijd lukt is niet van te voren bekend. Ook bij de andere clubs zullen door veranderingen positieve en negatieve ontwikkelingen komen, niets is zeker, alleen de zon schijnt zeker elke dag bij mooi zomerweer, ha ha.

KROTJE
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Dug out, Arne Slot vind ik sympathiek, TE voor een trainer. En zijn relativeringsvermogen is goed en hij spreekt met respect over tegenstanders of ze nou Ajax, PSV, Twente, AZ, Vitesse of AS Roma of Union Berlin zijn, mooi mens dit siert hem.

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Kroes heeft alle tijd, alle mogelijkheden, veel netwerken, vrije hand in beslissingen, neem de tijd Alex zou ik zeggen. Laat onverlet dat welke trainer het dan ook wordt hij geen garantie is voor (meteen) succes. Een trainer schiet niet de ballen in het doel van een tegenstander, maar de spelers. Minimale voorwaarden zijn: -geschikte spelers voor elke linie bij een uitgedacht systeem, -goede samenwerking, communicatie, interactie trainer/spelers,- vertrouwen trainer/spelers in elkaar maar de trainer is eindverantwoordelijk en bepaalt de strategie, de tactiek, de opstelling, -de trainer moet 'natuurlijke overwicht' hebben en zich niet door de spelers laten sollen. Het begrip 'moderne' trainer vind ik discutabel. Succes komt als aan voorgaande voorwaarden wordt voldaan, het spel is wel geëvolueerd: sneller, elleboogjes, harde grove tackles, gemener, hoofdbotsingen, backfists en spinning backfists, nieuwe regels voor hands en de buitenspelval, jongere spelers vanaf 17 jaar al vroeger vanaf rond de 23/24 jaar en ouder des te meer ervaring. Het moderne aan de huidige trainers is de jongere leeftijd, vaak tussen 35/50 jaar. Het spel is met vernieuwde en aangepaste regels hetzelfde: 22 spelers in een wedstrijd, hoofdscheidsrechter met 3 assistenten plus de VAR en goal technologie, de ploeg die 1 of meer doelpunten dan de tegenstander maakt is winnaar.

Edwin28
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk toch als je al die jaren over de schouder van Klopp mee kunt kijken dat je daar niet dommer van wordt en de spelers bij Liverpool lopen helemaal met hem weg.lastig,gelukkig hoef ik dat niet te beslissen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Schreuder was assistent van Ten Hag en ja......vul het zelf maar in Edwin28.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

En toen vondt jij het een uitstekende keus krotje. Net als bij heitinga,steijn,v t schip en mislintat . Daar liep je ook mee weg in het begin . Dus doe nu niet zo wijs met kroes . En wacht het gewoon eens af

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

gtsb ik word zo moe van jou. Vertel mij wie ik toen 'een uitstekende keus' vond. Vertel. Steijn, hoe kom je er bij, je droomt. Heitinga ? Van 't Schip heeft Ajax naar de 5e plaats gebracht en daar verdient hij waardering voor. Jij zeurt steeds over Mislintat, vooraf kreeg elke nieuwe TD van IEDEREEN het voordeel van de twijfel, zonder te weten dat achteraf hij de boel beduvelde, alleen JIJ wist het wel altijd zo goed. JIJ wist ook dat Slot voordat hij begon leuke dingen ging doen, toch ? Doe nou niet zo dom, je begint mij weer te irriteren, hou op met die onzin. IK doe wat ik wil met Kroes, daar heb jij totaal niets mee te maken, zeker niet omdat jij totaal geen belang bij Ajax hebt, jij bent Feyenoorder bemoei jij je maar met Feyenoord. Hou op, je laat je weer van je slechte kant zien. Zeg liever iets zinnigs net als goku, Mike, Gewoonffnormaal, Jurgen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen