Ajax zinspeelt op basisdebutant tegen FC Utrecht met foto op social media

3 maart 2024, 09:47   Bijgewerkt: 3 maart 2024, 09:54
Foto: © Imago

De kans lijkt groot dat Ahmetcan Kaplan zondagmiddag (12.15 uur) zijn basisdebuut zal maken voor Ajax. Trainer John van ’t Schip liet eerder deze week al doorschemeren dat de Turkse centrumverdediger waarschijnlijk aan de aftrap zal verschijnen en de geruchten over een basisplaats voor Kaplan worden zondagmorgen verder gevoed door Ajax op social media.

De Amsterdamse club plaatst zondagmorgen om stipt 07.34 uur namelijk een afbeelding van Kaplan op social media met de wedstrijdaankondiging van Ajax – FC Utrecht. Het is voor het eerst dit seizoen dat Ajax een wedstrijd van de hoofdmacht op de wedstrijddag zelf aankondigt met een foto van Kaplan. Daarmee lijkt het socialmediateam van de club te zinspelen op in elk geval een significante rol voor de 21-jarige stopper.

Kaplan maakte vorige week tegen AZ (2-0 verlies) zijn eerste speelminuten in het eerste van Ajax, sinds zijn komst van Trabzonspor anderhalf jaar geleden. De centrumverdediger werd in de 36ste minuut binnen de lijnen gebracht door Van ’t Schip voor Anton Gaaei en kon als een van de weinige Ajacieden rekenen op lovende kritieken. “Met deze invalbeurt solliciteert Kaplan wel naar een basisplaats”, zei ESPN-commentator Michiel Teeling onder meer over hem.

Van ’t Schip hintte vrijdag op een persconferentie ook al naar het basisdebuut van Kaplan tegen FC Utrecht. “De kans is groot dat hij gaat starten tegen FC Utrecht, ook omdat Josip Sutalo deze week is uitgevallen op de training”, zo werd de hoofdtrainer van Ajax geciteerd door diverse media.

Journalist Furkan Çelik van Kuzey Ekspres, een krant uit Kaplans geboortestad Trabzon, laat zondagochtend op X ook weten dat Kaplan ‘waarschijnlijk’ zal starten tegen FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen