Eerste berichten: zwaar aangeslagen Calvin Stengs krijgt duidelijkheid over blessure

2 maart 2024, 08:43
Foto: © Imago

Feyenoord en Calvin Stengs kunnen opgelucht ademhalen. De aanvaller van de Rotterdammers moest in de slotfase van de halve finale tegen FC Groningen (2-1) het veld verlaten met een brancard en was zichtbaar aangeslagen. De vrees voor een zware blessure was groot, maar De Telegraaf meldt zaterdagochtend dat Stengs geen ernstige schade heeft opgelopen aan de rechterknie.

In de blessuretijd werd Stengs onderuit gehaald door Groningen-verdediger Marvin Peersman. De 25-jarige aanvaller annex middenvelder maakte een zwaar aangeslagen indruk en verliet in tranen het speelveld in De Kuip. Ook in de kleedkamer trof Arne Slot na afloop een van pijn en shock huilende Stengs aan.

Artikel gaat verder onder video

De vrees voor forse kruisbandschade was groot in Rotterdam-Zuid, maar uitgebreide scans tonen aan dat de schade alleszins meevalt, zo schrijft De Telegraaf. Het is voor nu afwachten hoe lang Stengs eruit ligt met zijn blessure. De wedstrijd die zondag op het programma staat voor Feyenoord, de uitbeurt tegen koploper PSV, komt in ieder geval te vroeg voor de linkspoot.

Stengs is dit seizoen een belangrijke schakel in het elftal van Slot. De aanvaller speelde in totaal 36 officiële wedstrijden en scoorde daarin vijfmaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Viel ook allemaal best mee. Die schop die hij zelf uitdeelde de eerste 15 min was veel erger

gtsb
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

De haat zit diep blijkbaar . Het gaat hier niet om de clubs. Je wilt als mens toch niet dat een speler een mogelijk zware blessure heeft . En als je naar de beelden kijkt is deze uitkomst een wonder

Klantenservice
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

De tackle op Stengs was van achteren, op kniehoogte, niet op de bal. Valt naar mijn mening dus niet mee, en is daarom voor mij rood waard. Zeg ik daarmee dat de actie van Stengs geen overtreding was? Nee, maar de kunst is om naar de overtreding an sich te kijken. Niet gaan vergelijken; 'omdat hij eerder dat deed, valt dit wel mee'. Nee, het zijn twee losse momenten. Maar zoals ik al zei, dat is de kunst.

gtsb
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Precies klantenservice . Maar de haat en frustratie is groot

Paulito
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Kan die Peersman alsnog worden geschort voor 7-8 wedstrijden? Deze gast spoort niet. Ik heb hem als Cambuur Leeuwarden supporter vaak aan het werk gezien. Hij maakt alleen maar smerige overtredingen, Lijkt wel of ie aan de dope zit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen