Advocaat Memphis Depay ontkent betaling van een miljoen euro om Dani Alves vrij te krijgen

26 maart 2024, 16:28   Bijgewerkt: 26 maart 2024, 17:14
Foto: © Imago

Dani Alves is weer op vrije voeten na de betaling van een miljoen euro aan borg. In de voetbalwereld gaat inmiddels het gerucht rond dat Oranje-spits Memphis Depay dat bedrag heeft neergeteld voor zijn voormalig ploeggenoot van FC Barcelona. Dat wordt echter ontkend door zijn advocaat Sébastien Ledure.

Een journalist uit Qatar bracht het nieuws als eerste, waarna ook het Mexicaanse TUDN meldde dat Depay een miljoen euro zou hebben betaald. Alves speelde in Mexico voor UNAM Pumas, voordat hij in Spanje werd opgepakt op verdenking van verkrachting. Hij werd daar vorige maand voor veroordeeld en kreeg een celstraf van 4,5 jaar.

Artikel gaat verder onder video

"Dit is fake news. Het is compleet onwaar", zegt Ledure, de advocaat van Depay, in een reactie bij Telecinco. De advocaat vraagt om een officiële rectificatie.

Alves, die al in voorarrest zat en uiteindelijk veertien maanden heeft vastgezeten, heeft de verkrachting altijd ontkend, maar paste zijn verklaring wel meerdere keren aan. Eerder ging al het gerucht dat Neymar zou hebben betaald, maar de familie van Neymar heeft laten weten geen geld te hebben betaald na de veroordeling.

Depay sprak vorige week al over zijn vriendschap met een andere veroordeelde crimineel, Quincy Promes. Hij liet toen al de naam van Alves vallen. "Ik ben ook bevriend met Dani Alves en Benjamin Mendy. Daar heb ik ook nog nooit vragen over gehad", zei Depay, die ook bevriend is met Rai Vloet, die is veroordeeld voor 2,5 jaar cel wegens het onder invloed doodrijden van een vierjarige jongen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Walging om Memphis in catacombe: ‘Wat een afgang! Erger dan het broodje kroket van Kramer’

Memphis Depay heeft vlak voor de aftrap van het oefenduel met Schotland (4-0) voor frustratie gezorgd bij voetbalminnend Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Op zich is loyaliteit iets wat hoog in het vaandel zou moeten staan. Het enige wat Depay zich zou moeten afvragen is of hij wel de juiste vrienden uitkiest.

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vrienden kies je niet. Vrienden overkomen je. Net als liefde

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij is ook bevriend met Robinho.

AKers21
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik vind Memphis een raar mannetje maar dat heeft waarschijnlijk meer met mijn leeftijd (66) en mijn kijk op het leven te maken. Maar ook rare mannetjes kunnen goede vrienden zijn. Want zijn we niet allemaal een beetje rare mannetjes soms? En ik ken Promes alleen van de krantenberichten maar als ze die ene vriend die ik heb morgen beschuldigen van wat dan ook is die ene vriend toch nog mijn vriend en zal ik hem altijd opzoeken in zijn cel en goede boeken meenemen. Maar ach... met het veliezen van die ene vriend zou ik 100% van mijn vrienden kwijt raken... Dat wil je toch ook niet?

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Nee, wees gerust, heeft niet met je leeftijd te maken. Ikzelf was Memphis fan, maar hij is nu eenmaal over de top. Een vriend is een vriend, ook al heeft hij fouten gemaakt. Die vriend zal, hopelijk, zelf ook wel inzien dat hij iets verkeerd heeft gedaan en des te blijer zijn dat hij niet in de steek wordt gelaten. Memphis hoeft Promes ook niet te laten vallen, maar hem in ieder geval niet openlijk steunen wat zijn daden betreft. En dat heb ik ook nergens van hem gelezen. Ok dus.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen