Joep Schreuder confronteert boze Ron Jans: 'Ben je inmiddels rustig, hou jij je in?'

31 maart 2024, 19:25
Foto: © NOS/Imago

NOS-verslaggever Joep Schreuder zag FC Utrecht-trainer Ron Jans langs de zijlijn regelmatig reageren op beslissingen van de arbitrage in de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht. De trainer van FC Utrecht werd door ESPN een aantal keer in beeld gebracht toen hij zich tegenover vierde official Clay Ruperti opwond over beslissingen van Allard Lindhout, wat Schreuder ook opviel. Hij legde het na afloop van het duel aan Jans voor.

"Ik vond je wel wat boos langs de zijlijn, richting de scheidsrechter, Geertruida had geel moeten krijgen. Ben je inmiddels rustig of houd jij je in?", vraagt Schreuder na afloop van de verloren wedstrijd tegen Feyenoord (4-2) aan de coach van de Utrechters: "Ik kom hier al zo lang als voetballer, ook uit bij Ajax en PSV... Scheidsrechters zijn mensen en worden ook beïnvloed door situaties", legt Jans uit. "Ze worden wel geïmponeerd, dat is altijd al zo geweest", vindt Jans, die dat zondag ook merkte bij scheidsrechter Lindhout, zo liet hij blijken tijdens de wedstrijd.

Artikel gaat verder onder video

De trainer van de Domstedelingen vervolgt: "Dan moet je zorgen dat je een topclub wordt, hè Dat zijn wij nog niet, maar dat heeft deze wedstrijd niet beslist", geeft Jans aan. "Het is wel een feit, dat is al jaren zo", zegt Jans tot slot over arbiters die onder de indruk raken van de ambiance in stadions van grotere clubs in de Eredivisie.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Joey Kooij krijgt het zwaar te verduren tijdens PSV - FC Twente, onder meer van Michiel Kramer

Michiel Kramer haalt uit naar Joey Kooij, na diens controversiële besluit om een doelpunt van FC Twente af te keuren tegen PSV. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Relativeren
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Als ik de stem van Joep Schreuder alleen maar hoor krijg ik de neiging om mijn tv op een andere zender te zetten. Hij konkelt, speelt roddels door en probeert altijd tweedracht te zaaien. Ik zou ook heel graag Joep Schreuder willen relativeren, maar het lukt me niet. Excuus. De man heeft zich gemodelleerd naar het Asterix-album "De Intrigant" uit 1970 en denkt dat hij hiermee journalistiek bedrijft. Integendeel. Maar daar hebben veel Nederlandse, zogenaamde sportjournalisten last van. Ron Jans is een goed trainer en een gentleman, maar ook een mens. Dus het is logisch dat hij tijdens een wedstrijd emotioneel reageert.

Laurens1
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

De Kuip en de scheidsrechter is wel een punt van Jans. De Feijenoord aanhang ervaren de meeste scheidsrechters als erg confronterend, waarop ze dan hun beslissingen aanpassen omdat ze nog veilig naar de auto willen lopen. Dit is al jaren zo dus moet Jans zijn elftal en zichzelf erop Instellen!

gtsb
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Is gewoon een excuus van Jans . Feyenoord was gewoon zwaar beter . De scheids was in deze geen enkele factor

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen