Jonge Ajax-speler klaar met sociale media: ‘Ik ben gestopt ernaar te kijken en erover te lezen’

27 maart 2024, 14:45
Foto: © Imago

Tristan Gooijer is gestopt met het lezen van berichten op sociale media. De jonge rechtsback van Ajax erkent in gesprek met ELF Voetbal dat hij moeite had met de kritische uitlatingen over zijn spel. Toen Gooijer ook persoonlijke berichten kreeg was voor hem de maat vol.

Onder meer Kenneth Perez en Henk Spaan uitten in de afgelopen weken kritiek op de pas negentienjarige rechtsback. De verdediger speelde pas twaalf wedstrijden in Ajax 1, maar kreeg toch al voldoende kritiek te voorduren vanuit de media. “Daarmee moet je leren omgaan. Het gaat verder dan de traditionele media, want ik las ook berichten in mijn DM op Instagram”, begint Gooijer.

Artikel gaat verder onder video

“Ik ben gestopt ernaar te kijken en erover te lezen. Dat zijn dingen die ik ook met mijn mental coach bespreek. Bij Ajax hebben we iemand voor het eerste en voor Jong Ajax. Ik ben niet iemand die snel op zo iemand afstapt, maar soms krijg ik een bericht van mijn mental coach of we niet weer eens moeten samenzitten”, gaat hij verder.

“Vaak denk ik: ik heb het niet nodig. Maar als ik de sessie achter de rug heb, voel ik me toch weer beter in balans”, is Gooijer eerlijk. De laatste keer dat de rechtsback in actie kwam namens Ajax 1, was in de thuisbeurt tegen Fortuna Sittard (2-2). Tijdens dat duel kreeg Gooijer de nodige aanwijzingen van Jordan Henderson.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Gooijer is het voor mij ook niet. Gooijer is een Rensch light.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volledig met je eens! Gooijer moet rijpen en Rensch wordt nooit wat, verkopen nu hij nog iets opbrengt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen