'KNVB wil twee vakken sluiten tijdens bekerfinale tussen Feyenoord en NEC'

4 maart 2024, 20:21   Bijgewerkt: 4 maart 2024, 21:03
Foto: © Imago

De KNVB wil twee vakken gesloten houden tijdens de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC van 21 april, zo meldt de website 1908.nl. Het gaat om de parterrevakken W en Z, aan de lange zijdes.

Door de parterrevakken aan de lange zijde te sluiten, wordt de kans verminderd dat supporters voorwerpen op het veld gooien. De KNVB wil tijdens de finale helemaal geen netten om het veld hebben, zo weet 1908.nl. Sinds Davy Klaassen in april vorig jaar werd geraakt door een voorwerp vanuit het thuispubliek in De Kuip, hangen er netten rondom de tribunes.

Artikel gaat verder onder video

Netten bij de bekerfinale zijn sowieso gebruikelijk vanwege incidenten in het verleden. Bij de bekerfinales van 2019, 2022 en 2023 hingen netten in De Kuip (de finales van 2020 ging niet door en de finale van 2021 was zonder publiek). Nu wil de KNVB dus zonder netten spelen, maar daarom lijken wel twee vakken gesloten te blijven. Het is verder nog niet bekend of de capaciteit van vakken X en Y – achter de beide doelen – wordt benut. 1908.nl verwacht een maximumcapaciteit van 40.000 toeschouwers.

Feyenoord zou momenteel proberen zoveel mogelijk kaarten te krijgen op de zogeheten gele en blauw zijde van De Kuip; dit zijn de Gerard Meijer Tribune (achter het doel) en de Olympiatribune (lange zijde). De Maastribune bevat veel businessseats en dus zou de Marathontribune ('groene zijde') overblijven voor NEC-supporters. Maar daar neemt NEC op dit moment geen genoegen mee, zo klinkt het.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik heb hier van de week al iets gezegd ,en kijk hier wat er gebeurd. Deze vakken gewoon lekker altijd leeg houden . Ben het dus 100% eens met deze beslissing Feyenoord had er voor moeten zorgen dat de mensen daar zitten of in iedergeval niet staan op de stoelen en stangen . Leunend op de trappen . Dit is gewoon de schuld van feyenoord zelf die vanaf corona niks tegen dit gedaan hebben. Terwijl er zat geklaagd is door. Uefa ons mede daarvoor gestraft heeft .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen