Koeman ziet tactische blunder Frankrijk tegen Duitsland: 'Het zou dom zijn als we spelers als hij zo vrij zouden laten'

25 maart 2024, 19:14   Bijgewerkt: 25 maart 2024, 19:22
Foto: © Imago

Ronald Koeman is geschrokken van de hoeveelheid tijd en ruimte die Toni Kroos kreeg in het uitduel tegen Frankrijk (0-2). De middenvelder van Real Madrid was de man van de wedstrijd en gaf al binnen de minuut een assist. Koeman hoopt dat Oranje Kroos meer van zijn spel kan houden.

Kroos kreeg de bal in het duel tegen Frankrijk na de aftrap van Kai Havertz en besloot meteen vooruit te voetballen. Na een soort lange bal op Florian Wirtz schoot laatstgenoemde via de onderkant van de lat binnen. De Fransen kwamen die klap niet meer te boven, Duitsland won uiteindelijk met 0-2.

Artikel gaat verder onder video

Op de persconferentie van Oranje omschreef Koeman het vrijlaten van Kroos als een tactische fout van het Franse elftal. “Hij kreeg tijdens Frankrijk-Duitsland heel veel vrijheid. En als dat soort spelers veel vrijheid krijgen, zijn ze geweldig. Goed overzicht, technisch vermogen, ervaring.” Die Mannschaft kwam goed voor de dag tegen de wereldkampioen van 2018, zag ook Koeman. “Duitsland had veel spelers centraal, buitenspelers kwamen naar binnen. Ze zijn vast in hun voetbal. Daar had Frankrijk geen antwoord op.”

Op de vraag of Kroos dinsdag tegen het Nederlands elftal een vergelijkbare soort vrijheid zal krijgen, reageerde de bondscoach duidelijk. “Nee. We zouden wel heel dom zijn om dat soort spelers dusdanig vrij te laten. Ja, dan komt iedere bal op de juiste plek.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen