Ajax heeft één 'groter probleem' dan de nederlaag tegen Aston Villa

15 maart 2024, 08:14   Bijgewerkt: 15 maart 2024, 08:43
Foto: © Imago

De ochtendkranten zijn niet mals voor Ajax na de pijnlijke uitschakeling in de Conference League. De Amsterdammers werden donderdagavond met 4-0 afgedroogd door Aston Villa, na het eerdere gelijkspel (0-0) in Amsterdam.

De Telegraaf spreekt van een 'vernedering' en een 'exit met schaamrood op de kaken'. De krant ziet wel een verzachtende omstandigheid: Aston Villa-spits Ollie Watkins had ‘rood moeten hebben wegens een onbesuisde tackle op de enkel van Diant Ramaj’. "Na de Albanees Enea Jorgji in het heenduel had de UEFA met de Israëliër Orel Grinfeeld weer een stuntelaar uit de hoge hoed getoverd."

'Blessures zijn erger dan de nederlaag'

Artikel gaat verder onder video

Alex Kroes zat op de tribune op Villa Park en kreeg daar de 'bevestiging dat de selectie voor komend seizoen volledig op de schop moet'. Op de korte termijn is het de vraag welke spelers overblijven bij Ajax. "Erger nog dan de nederlaag lijken de blessures van Ahmetcan Kaplan, Josip Sutalo en Devyne Resnch, die John van ’t Schip in het restant van de Eredivisie weleens lelijk kunnen opbreken."

Lees ook: Alex Kroes wil meer dan de helft van aankopen Mislintat lozen: 'De spelers zijn al ingelicht'

'Ook dat nog' kopt het Algemeen Dagblad op de voorpagina van het sportkatern. De krant zoomt eveneens in op de rol voor Kroes. “Ajax, dat vanaf de groepsfase slechts één wedstrijd won, besloot de Europese campagne in 'stijl'. Met de volgende blessures, alweer een rode kaart en nog eens vier tegengoals. Dat wat Kroes op afstand al vermoedde, kon hij een paar uur voor zijn eerste officiële werkdag met eigen ogen aanschouwen. Namelijk dat hem een hels karwei wacht om Ajax weer naar de Europese top te stuwen.”

De Volkskrant spreekt van een ‘ongelijke strijd’ tussen Aston Villa en Ajax. “Een half jaar geleden verbaasden Brighton-fans zich over hetgeen er van het grote Ajax van weleer geworden was. De Brummies, zoals inwoners van Birmingham worden genoemd, moeten met een soortgelijke verbazing hebben toegekeken. Eén keer eerder had Ajax in het historische, monumentale stadion gespeeld. In 2008 verloor het hier een UEFA Cup-wedstrijd met 2-1. De Amsterdammers hadden indertijd onder meer Gregory van der Wiel, Klaas-Jan Huntelaar en Luis Suárez in de gelederen. Dat soort spelers ontbreekt nu ten zeerste.”

Had Ollie Watkins een rode kaart verdiend tegen Ajax?

Laden...
2542 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Kroes had op wereldreis moeten gaan

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, om hele goede spelers te halen. De zwakste punt blijft dat Ajax véél meer spelers moet hebben van 28 jaar met wél ervaringen met interlandwedstrijden. Zolang dat niet gedaan wordt blijft Ajax in de situatie zitten zoals nu. Eerst maar 4 goede spelers van 28 jaar oud halen blijft topprioriteit!!!!!

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

de meeste spelers zijn gewoon niet fit,dan lopen er nog een stel arrogant te zijn, als je met 10 man komt testaan ja dan wordt je afgedroogd, maar teveel spelers met te weinig niveau

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen