Alex Kroes wil meer dan de helft van aankopen Mislintat lozen: 'De spelers zijn al ingelicht'

15 maart 2024, 07:45
Foto: © Imago

Meer dan de helft van alle aankopen van afgelopen zomer mogen alweer vertrekken bij Ajax. De zaakwaarnemers van de betreffende spelers zijn ingelicht, zo meldt de NOS.

Alex Kroes heeft vandaag (vrijdag) zijn eerste werkdag als algemeen directeur en buigt zich onder meer over een schoonmaak van de selectie. Diverse aankopen van voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat voldoen niet aan de verwachtingen en mogen alweer vertrekken.

Artikel gaat verder onder video

Ajax haalde Branco van den Boomen transfervrij binnen en trok circa 115 miljoen euro uit voor Jakov Medic, Anton Gaaei, Diant Ramaj, Sivert Mannsverk, Benjamin Tahirovic, Borna Sosa, Chuba Akpom, Gastón Ávila, Carlos Forbs, Georges Mikautadze en Josip Sutalo.

Lees ook: 'Namen vanuit Red Bull-hoek vallen bij Ajax', onduidelijkheid over Kelvin de Lang

Kroes is geen fan van het werk van Mislintat, zo werd al duidelijk uit het boek Ajax in Crisis. “Vier linkerverdedigers en geen enkele rechtsbuiten. Het is echt verschrikkelijk”, werd Kroes geciteerd. Hij noemde Mislintat een ‘meesteroplichter’.

Doet Ajax er goed aan veel zomeraankopen weer te verkopen?

Laden...
2116 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Mooie zo kan bijna niet wachten tot ze geloosd worden wat een kneuzen elftal is dit neem meteen ook van schip mee en de assistent trainers en het bestaande bestuur iedere keer nu weer van elke club een pakslag krijgen echt een arm lastig team

Finalflow
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Dit klinkt weer zo ondankbaar. Heeft zijn nek uitgestoken toen Ajax 18e stond. Gelukkig bepaald Ajax wat zijn volgende functie gaat worden bij Ajax en het is dan ook meer dan verdient. Alle Mislintat aankopen mogen van mij weg. Opnieuw beginnen met een schone lei.

dilima1966
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik had al eerder gezegd dat ajax kei hard onderuit zou gaat nou 4_0 en niets in te brengen de wedstrijd en verkeerde wisselen in brengen te laat in brengen namen vergeten

KeesC
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Er is waarschijnlijk geen trainer in de wereld, die deze mislintat bagger (op een paar uutzonderingen na) aan het voetballen krijgt. Dus om daar nu vh Schip de schuld te geven... Beetje kort door de bocht! Dit jaar uitzitten en volgend jaar met een goede selectie en een andere trainer/staf. Lijkt me wel een goed idee.

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ga eens leren schrijven kneus. Lijkt helemaal nergens op.

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Tussen willen verkopen en kunnen verkopen zit nogal een verschil. Het is ook aan de spelers als ze weg willen, ergens voor veel minder geld gaan voetballen of bij Ajax nog 4 jaar een riant salaris binnen halen. Hoe dan ook veel van het geld zien ze niet meer terug.

dilima1966
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Het is al tijden duidelijk dat ajax het geld niet weer terug verdienen gaat wat ze gekost hebben

gtsb
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Goku precies . Komt bij dat deze spelers nu helemaal niks meer doen . En alleen voor zichzelf gaan . Gewoon een domme actie van iemand die fff zijn stempel wil drukken

Ajeto!
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dat is mooi roepen dat ze linksom of rechtsom moeten vertrekken maar wees eens realistisch. Er staan een paar handtekeningen onderaan een vel papier met heel veel woordjes en dat velletje verscheuren gaat niet zomaar. Bogarde heeft het ook heel lang volgehouden bij Chelsea. Daarbij is het makkelijker om wissels te verkopen van een team wat een geweldig seizoen heeft gedraaid dan een basisspeler van een team wat niks heeft gepresteerd. Maar ik hoop dat ze over 2 if 3 jaar gewoon weer leuk voetbal spelen en dat er weer gewonnen gaat worden want een goed Ajax is net als een goed PSV en Feyenoord leuk voor de competitie, beter voor de Europese campagne

KeesC
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hopen dat Mislintat een andere club vind. Kunnen we ze daar kwijt.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Precies King Crimson, het blijft toch altijd tot zo lang het duurt: supporters van tegenstanders worden nu onrustig en verbergen hun angst en stress onder sneren en uithalen. Komend seizoen zijn alle tegenstanders weer welkom in de Arena en de huidige selecties van de tegenstanders worden kwalitatief uitgedund, Ajax had dit meegemaakt is dus realistisch.

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ajax mag de handen dicht knijpen als ze van die 108 miljoen nog 60 miljoen terug krijgen en het is de vraag of ze de 5 plek blijven staan ik denk zelf van niet dat ze het nieuwe seizoen nergens aan mee zullen doen dat nec of go head er nog over heen zullen gaan ajax nog meer geld kosten en verliezen gaat draaien

Waarom19
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Alex Kroes heeft nu wel een hele grote waffel. En wie gaat hij dan aankopen ? Naast de aankopen zijn er ook spelers als Taylor en Rensch die niet bij Ajax horen maar ergens in de keukendivisie. Oh ja, en van t Schip ook wegwezen.

Dug out
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Een grote waffel?! Herkenbaar jochie? Een ondankbare en nare opmerking over Van ‘t Schip van je. Lees het bericht van Finalflow en KingCrimson.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dat gaat ajax een schip vol met geld kosten. De zaakwaarnemers van die spelers zijn niet helemaal achterlijk natuurlijk.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

King Jacobus, Ajax heeft de afgelopen jaren al zo veel verdiend en heeft een flinke buffer achter de hand. Komt nog de verkopen van de 3 B's, maak jij je maar geen zorgen om de door jou zo gehate Ajax. Maar we gaan eerst op 7 april sparren en ik hoop dat Twente dichter bij komt en dat het Ajax lukt om 3 punten voor de club uit Enschede in Zuid af te snoepen. Graag. Gunfactor gaat naar de fris, leuk en sympathiekere spelende Enschedeërs.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van 't schip valt vrijwel niks te verwijten, toont eerder aan dat het vrijwel geen verschil maakte of steijn was gebleven of niet. Ja er zijn meer punten gepakt, .aar het spel is amper veranderd waardoor je afvraagt of dat onder steijn niet alsnog ook was gekomen. En kroes kan het nog wel eens leuk gaan doen. Az heeft hij ook lang gedaan en je ziet elk jaar de resultaten ondanks dat ze elk jaar hun dragende krachten verkochten en opnieuw moesten beginnen. Zit geen grote waffel tussen, hij heeft wel ervaring met kijken. Had voor feyenoord ook een goede geweest

Voor altijd de eerste
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Want? Het gaat toch goed zo.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ondanks de terechte uitschakeling is mijn dag vandaag 15 maart 2024 weer heerlijk als in de oude mooie dagen van mijn favoriete club Ajax. Als dit bewaarheid is wat Kroes wil en doet dan doet Kroes wat een CEO van een groot verliezend bedrijf het ook zou doen. Geen slappe slijmerige met mantel der liefde bedekkende gezever, maar bijltjesdag, ook Schip met alle respect mag op die lijst staan, hij heeft zijn taak naar vermogen al volbracht, hij is niet geschikt als coach van Ajax. Ajax met zijn leidende status heeft al genoeg onnodig geleden. Ajax moet als de middelen er zijn weer groots aanpakken door te beginnen met een goede coach aan te trekken met een 'no cure no pay' optie, het liefst geen Nederlander want er is in ons trainersgilde geen één, niemand uitgezonderd die aan de internationale eisen voldoet, alleen leuk voor lokaal gebruik. Ook goede nieuwe assistent coaches voor de verdediging en aanval voor het overige staat er al een geraamte klaar. Wat Kroes betreft, hij lijkt mij een goede ondernemer te zijn die in de voetbalwereld gepokt en gemazeld is en zo niet dan heeft Ajax weer pech. Last but not least, flink achter Mislintat gaan.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

17 maart word ook leuk.

gtsb
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Krotje spoort gewoon niet. Die vondt mislintat ook geweldig. Gaat nu blindelings kroes volgen . Doet heel stoer maar wat een jankerd en nepgozert

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ja hoor 17 maart wordt zeker leuk.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

gtsb idioot, ze hadden jou tijdens je geboorte terug moeten duwen.

FCJel
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

De motivatie zal weer top zijn in de selectie de komende zondagen👍🏼

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind het eigenlijk wel stoer dat van t schip zijn schouders eronder wil zetten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen