Lewandowski en uitgefloten Félix bezorgen Atlético historisch slechte avond: Depay met nederlaag naar Oranje

17 maart 2024, 22:57   Bijgewerkt: 17 maart 2024, 23:02
Foto: © Imago

De topper tussen Atlético Madrid en Barcelona is geëindigd in een vrij eenvoudige overwinning voor de bezoekers. Barcelona won zondagavond met 0-3 in Estadio Metropolitano en heeft nu een achterstand van acht punten op koploper Real Madrid; Atlético leed de tweede nederlaag op rij en staat vijfde. Het is de eerste keer dat Atlético met (minstens) drie goals verschil verliest in het in 2017 in gebruik genomen stadion.

João Félix opende de score in minuut 38. De aanvaller ontving in het strafschopgebied een breedtepass van Robert Lewandowski en verlengde de bal met succes. Ondanks het doelpunt was trainer Xavi niet blij: hij liet zich in het restant van de eerste helft meerdere keren gaan langs de zijlijn en kreeg twee gele kaarten, waardoor hij naar de tribune moest.

Artikel gaat verder onder video

Depay maakte aan het begin van de tweede helft zijn entree bij Atlético, evenals Antoine Griezmann. Zij konden niet voor de ommekeer zorgen. Integendeel: kort na de onderbreking verdubbelde Barcelona de marge. Een onzorgvuldige pass van Rodrigo De Paul werd onderschept door Raphinha, die Lewandowski in staat stelde om de 0-2 te maken.

Fermín López zorgde voor de definitieve beslissing. Opnieuw was Lewandowski betrokken bij het doelpunt: na zijn afgemeten voorzet knikte López raak. Dertien minuten voor tijd werd Félix, onder luid gefluit van de supporters van zijn oude club, naar de kant gehaald. Aan de tussenstand veranderde niets meer. Atlético eindigde de wedstrijd met tien man: Nahuel Molina haalde de doorgebroken Vitor Roque neer en moest vertrekken. Vlak na de overtreding scoorde Roque alsnog, maar dat doelpunt was ongeldig omdat de scheidsrechter al had gefloten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen