Aston Villa incasseert 0-4 nederlaag in aanloop naar Ajax, blessure voor Van de Ven

10 maart 2024, 16:11
Foto: © Viaplay

Micky van de Ven is zondagmiddag geblesseerd uitgevallen in de wedstrijd tussen Aston Villa en Tottenham Hotspur. De verdediger lijkt een hamstringblessure te hebben opgelopen.

Na 47 minuten ging Van de Ven plots zitten. Het bleek dat hij zichzelf blesseerde bij een poging om een schot van Leon Bailey te blokkeren. Van de Ven werd vervangen door Radu Dragusin. Op dat moment stond het 0-0 op Villa Park, maar vlak na de wissel scoorde Tottenham twee keer, via James Maddison en Brennan Johnson.

Aston Villa kreeg vervolgens een rode kaart - John McGinn schoffelde Destiny Udogie neer - en in de blessuretijd liep Tottenham via invallers Heung-Min Son en Timo Werner uit naar 0-4. Aston Villa kende dus een dramatische wedstrijd in de aanloop naar de return tegen Ajax in de Conference League.

Artikel gaat verder onder video

Het uitvallen van Van de Ven vormde een smet op de zege voor Tottenham en betekent een domper voor het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman kan in de aankomende oefeninterlands tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart) mogelijk geen beroep doen op de stopper. De 22-jarige Van de Ven speelde tot dusver twee interlands voor Oranje, allebei in oktober vorig jaar.

Van de Ven liep op 6 november vorig jaar ook al een hamstringblessure op. Toen ging het mis in het verloren competitieduel met Chelsea (1-4). Van de Ven miste negen competitiewedstrijden en maakte op 14 januari zijn rentree. Van de Ven miste door zijn blessure de interlandperiode met Oranje in november.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen