Politie geeft bizarre beelden vrij vanuit Spanje: supporters van Real Sociedad en PSG gearresteerd

5 maart 2024, 20:15
Foto: © Imago

De politie in San Sebastián heeft een groot gevecht tussen Real Sociedad-aanhangers en Paris Saint-Germain-supporters gestopt. Sociedad neemt het in de achtste finale van de Champions League op tegen PSG voor een plek in de kwartfinale van het miljardenbal. Voorafgaand aan het duel werden er al supporters van beide ploegen gearresteerd in de stad op het Iberische schiereiland.

De Baskische politie heeft een flinke veiligheidsoperatie om de Champions League-wedstrijd heen gebouwd. Sinds maandagavond is de politieoperatie al bezig. Online duiken er verschillende filmpjes op waarin te zien valt welke spullen de politie in Spanje allemaal heeft buitgemaakt. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Van een klauwhamer tot een fakkel en van schroevendraaiers tot bivakmutsen en bokshandschoenen.

Artikel gaat verder onder video

Lokale krant Noticias de Gipuzkoa heeft gemeld welke spullen er precies in beslag zijn genomen door de politie. “Vijftien golfclubs, een metalen staaf, drie ijsbijlen, vier mondkapjes, twee paar metalen knokkels, een mes, twee zakmessen, een uitschuifbare wapenstok, verschillende schroevendraaiers, een hamer, een vuurpijl, evenals twee ladegeleiders, drie metalen scharnieren, verschillende bivakmutsen en handschoenen, enz.”

De krant weet ook te melden dat er al vijftig Real Sociedad-supporters zijn aangehouden, en ook honderd PSG-supporters. Niet alleen werden er supporters aangehouden en spullen buitgemaakt, maar ook zijn er meer dan twintig voertuigen doorzocht. De wedstrijd in het noorden van Spanje werd al gekenmerkt als wedstrijd met een verhoogd risico. Naar verluidt zitten er tweeduizend supporters uit de hoofdstad van Frankrijk in het uitvak in Estadio Anoeta. De gearresteerde supporters van de uitploeg zijn alweer onderweg terug naar Frankrijk, en zullen de wedstrijd niet van dichtbij beleven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen