Lasse Schöne zet joker in maar krijgt teleurstellende reactie van Rogier Meijer

5 maart 2024, 15:33
Foto: © ESPN

N.E.C.-routinier Lasse Schöne hoopte afgelopen vrijdag 'een joker' in te kunnen zetten en drie dagen vrij te krijgen, maar zijn trainer Rogier Meijer moest de Deen helaas teleurstellen. De Nijmegenaren sloten die dag in Volendam een drukke maar uiterst succesvolle week af en zijn bezig aan een zeer sterk seizoen.

Vorige week zaterdag wist de ploeg van Meijer het thuisduel met Sparta Rotterdam met 2-0 te winnen. Vier dagen later, op dinsdag, bereikte NEC ten koste van SC Cambuur de finale van het toernooi om de KNVB Beker, door een 1-2 overwinning op SC Cambuur, al moest daar een verlenging aan te pas komen. Vrijdag speelde de club, geheel tegen de eigen zin én die van Meijer, tegen FC Volendam de derde wedstrijd in zeven dagen tijd. De degradatiekandidaat werd in eigen dorp vervolgens op een 2-5 nederlaag getrakteerd, waardoor NEC er uitstekend voorstaat in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken.

Artikel gaat verder onder video

De 37-jarige Schöne deed tegen Sparta een kwartiertje mee, mocht in Leeuwarden bij de start van de verlenging invallen en speelde bijna de hele wedstrijd in Volendam (Meijer verving hem tien minuten voor tijd door Brayann Pereira). De oud-speler van onder meer sc Heerenveen en Ajax hoopte voor de camera's van ESPN dan ook op een extra vrije dag, maar Meijer zette daar glimlachend een streep doorheen: "Dan hadden ze de nul moeten houden."

NEC vervolgt de jacht op een goede klassering in de competitie aankomende zondag met een thuisduel tegen Schöne's vroegere werkgever sc Heerenveen. De Nijmegenaren beginnen als nummer zeven van de ranglijst aan de confrontatie met de nummer negen. Het gat tussen beide punten bedraagt vijf punten. De wedstrijd in De Goffert staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij en begint om 16.45 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen