Driessen toont favoriete Oranje-opstelling, Derksen is fan: ‘Geen probleem als jij bondscoach zou worden’

28 maart 2024, 07:33
Foto: © Vandaag Inside

Valentijn Driessen heeft in zijn favoriete Oranje-opstelling voor het komende Europees Kampioenschap in Duitsland een plekje ingeruimd voor Justin Bijlow, Jurriën Timber én Steven Bergwijn. Johan Derksen kan zich wel vinden in de keuzes van Driessen.

Het Nederlands elftal kwam woensdagavond uitgebreid ter sprake in Vandaag Inside. Driessen is niet onder de indruk van wat de formatie van bondscoach Ronald Koeman in de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland heeft laten zien en verwacht dat Oranje op 6 juli - dan zijn de kwartfinales - z’n koffers zal moeten pakken.

Artikel gaat verder onder video

Driessen is door de redactie van Vandaag Inside desalniettemin gevraagd naar de opstelling waarin hij het Nederlands elftal zou laten optreden. De verslaggever van De Telegraaf begrijpt weinig van de (tactische) keuzes die Koeman in de voorbije interlands heeft gemaakt, maar baart zelf ook opzien met een aantal verrassende namen in zijn basiself. Dit is half mijn opstelling en half de opstelling waarvan ik denk dat Koeman het EK begint, aldus Driessen.

De verslaggever kiest op doel niet voor Bart Verbruggen of Mark Flekken, maar de momenteel geblesseerde Feyenoord-doelman Justin Bijlow. Zijn driemansdefensie bestaat uit Virgil van Dijk, Nathan Aké en Timber. De keuze voor Timber is verrassend, gezien het feit dat de verdediger al snel na zijn transfer naar Arsenal een zware knieblessure opliep en daardoor al maanden niet in actie komt. Denzel Dumfries en Quilindschy Hartman zijn de wingbacks in de opstelling van Driessen, die op het middenveld kiest voor Tijjani Reijnders en Frenkie de Jong.

Voorin heeft hij een opvallende basisplaats ingeruimd voor Bergwijn. De Amsterdammer beleeft een teleurstellend seizoen met Ajax en worstelt met zijn fitheid. De interlands in september en november moest hij al missen wegens blessureleed en voor de ontmoetingen met Schotland en Duitsland behoorde hij door een hamstringblessure niet tot de voorselectie en uiteindelijk dus ook niet de definitieve spelersgroep. De Ajax-aanvoerder wordt in de opstelling van Driessen voorin vergezeld door Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. Driessen kiest voor Wijnaldum omdat hij denkt dat de routinier een basisplaats krijgt van Koeman. De verslaggever zou eerder voor Donyell Malen kiezen.

Ik zou er geen enkel probleem mee hebben als jij bondscoach zou worden, reageerde Derksen. Driessen en de Snor waren het in de uitzending van woensdag opvallend vaak met elkaar eens over het Nederlands elftal. Memphis kreeg complimenten en De Jong juist kritiek.

© Vandaag Inside

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hans Kraay junior vol wanhoop: 'Jongen, wáárom? Wat denk je wel niet? Kap hiermee!'

Hans Kraay junior begrijpt niets van een actie van Mark Flekken in de wedstrijd tussen Nederland en Schotland (4-0).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Wijnaldum, lachwekkend gewoon, hij kon het tempo bij Liverpool en PSG al niet meer belopen! Bijlow is voor het goed en wel begint vermoedelijk weer geblesseerd!

Oud keeper
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Driessen, niet met de opstelling bemoeien, ok?👍 Daar zijn andere mensen voor.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Degene die Verbrugge als eerste doelman willen baseren dat op 1 wedstrijd tegen Duitsland. Iedereen kan boven zichzelf uitstijgen tijdens 1 wedstrijd. Mocht Bijlow geen 1e doelman worden dan Flekken, heeft meer bewezen laten we de fout Noppert aub niet meer maken.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driessen heeft zelf nooit gevoetbald ha ha.

Blackie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valentijn heeft zowiezo altijd wat te zeiken, en zal zijn messen alweer geslepen hebben voor het volgende item en vooral om iemand genadeloos de grond in te boren, vooral de mensen die zich niet kunnen verweren. Ik heb een sport uitzending gehoord op radio noord holland waar meneer driessen onderuit werd gehaald door van praag van ajax . totale onzin wat hij als verweer naar voren bracht.

Sjef24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom maken we die betweter niet bondscoach kunnen we meteen thuisblijven

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen