Van der Gijp: 'Ik moet eerlijk bekennen: ik ben geschrokken van Brian Brobbey'

7 maart 2024, 22:39   Bijgewerkt: 7 maart 2024, 22:46
Foto: © Vandaag Inside

René van der Gijp is ‘geschrokken’ van de wijze waarop Brian Brobbey een kans om zeep hielp in de wedstrijd tussen Ajax en Aston Villa. In de 34ste minuut ging Brobbey af op het doel van Emiliano Martínez en schoot hij in het zijnet.

De spits was gelanceerd door een steekpass van Jorrel Hato en had een voorsprong op verdediger Ezri Konsa. Toch wist Brobbey zijn tegenstander niet volledig van zich af te schudden. Mede door een laat duwtje dat Konsa gaf schoot Brobbey naast.

Artikel gaat verder onder video

“Hier schrok ik wel van, moet ik heel eerlijk zeggen”, zegt Van der Gijp bij Vandaag Inside over de kans. “Zijn motoriek, hoe moeilijk hij het heeft… Daar schrok ik echt van. Als je het over de top hebt, dan moet je gewoon in één rechte lijn naar de keeper toe. Hij is aan het zoeken, aan het bewegen, het is heel bonkig wat hij doet. Er zit weinig finesse in. Zonde, man.”

Zelf erkent Brobbey dat hij beter had kunnen handelen. “Ik denk dat ik 'm eerder moest afsnijden, zodat ik 'm met mijn rechterbeen kon afmaken. En ik kreeg ook een zetje op het laatst”, zegt de Ajax-spits tegen Veronica.

Veronica-presentatrice Hélène Hendriks licht bij Vandaag Inside een andere speler uit in positief opzicht: Ahmetcan Kaplan. Die hield Aston Villa-spits Ollie Watkins in bedwang. “Ze hebben met Watkins een ontzettend goede spits, die er zestien in heeft liggen in de Premier League en tien assists heeft gegeven. Die kwam er niet aan te pas. Dat is heel goed gedaan van Kaplan.”

Bekijk de gemiste kans van Brobbey in onderstaande video.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Het is een Botser die altijd als eerste de tegenstander vastpakt ( waar de scheidsrechters eens op moeten gaan letten en geel moeten geven ) Om daarna theatraal neer te storten en flink gaat liggen janken bah.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Zelf ooit gevoetbald?

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Zeker, Rechtsbuiten, Spits., Op latere leeftijd Rechtsback zo lekker makkelijk voetballen is dat. Jij niet? Keeper word je alleen als je niet kan voetballen.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Klopt👍

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik moet Gijpie hier gelijk in geven. Brobbey is een ongeleid projectiel in zijn handelingen met en zonder bal. Balaanname, dribbelen, overzicht houden in acties, teamspel, voetbalgogme etc.Het vreemde is nog dat men dat waarschijnlijk bij Ajax niet zo ziet, want verbetering voor dit vreemde voetbalgedrag zie ik niet gebeuren. Lijkt mij toch een mooie uitdaging voor de technische staf van Ajax om hier aan te werken met hem, mits die zelf wil natuurlijk. Buiten dat vraag ik me af of die jongen wel plezier beleeft aan het voetbalspel want er komt geen enkele emotie of vreugdeuiting tevoorschijn na bijv. een doelpunt, terwijl hij bij een mislukte actie direct ageert tegen de scheids of ter aarde stort of dat ie vermoord wordt. De term "voetbal moet leuk zijn" is aan Brobbey niet besteed schijnbaar. Een Ajax spits onwaardig.

Laurens1
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Jij bent een korfballer denk ik!

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Misschien iets voor Brobbey dat korfballen, hoeft ie het niet met zijn voeten te doen. ;-)

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ik hoor Gijp niet over de 'kansen' van Gimenez tegen PSV wat van zeggen en die waren een één tegen één confrontatie met Benitez, makkelijker dus. Het scheelde Feyenoord 3 dure punten. Brobbey kwam links diagonaal gevolgd door 3 snelle tegenstanders, rechts van hem die zijn loop als het ware bemoeilijken en hij moest in een split second schieten en de hoek werd ook nog door Martinez verkleind. Ik schrik van Gijp als 'top speler' dat hij dit niet in zijn mening meeneemt. Ouwehoeren om het ouwehoeren die Gijp. In elk geval gaat Brobbey meer in zijn carrière bereiken dan Gijp het ooit gedaan had als bankzitter of spelertje van PSV, Xamax, Lokeren en Sparta.

gtsb
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

En weer wijzen naar Feyenoord of een van zijn spelers ,als iemand kritiek heeft op je club . Maar blijven huichelen dat je nooit wat zegt . Ook de arrogantie van jouw om oud spelers hier neer te zetten als gekkies ( nu bij v d gijp maar eerder ook v basten byv ). Je kan het ergens niet mee eens zijn ,maar doe normaal joh . Jij bereikt minder dan v d gijp .

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

gtsb, Idioot. Jij bereikt meer dan Gijp, als ouwehoer, malloot.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik moet eerlijk zeggen: ik schrik altijd zó van Gijp dat ik direct doorzap. Dat programma is nu langzamerhand zó achterhaald. Er is niks meer aan, iedere avond dezelfde truukjes, mopjes en ongepaste opmerkingen. Gááááp!

Standby
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Al die zogenaamde voetbal analisten slaan de plank mis ,deze analisten die zelf vroeger voetbalde komen in de huidige voetbal kultuur niet mee ,voetbal van 25 jaar terug kun je niet vergelijken met nu ,toen waren er ook andere regels en salarisen ,deze analisten zitten alleen de zakken te vullen ,waarom moeten er bij ESPN 4 analisten zitten ? Voorwat?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen