Van 't Schip is spijkerhard voor optreden van Ajax, maar ontdekt wél drie lichtpuntjes

31 maart 2024, 14:54   Bijgewerkt: 31 maart 2024, 15:47
Foto: © ESPN

John van 't Schip is niet te spreken over de teamprestatie van Ajax op bezoek bij PEC Zwolle. De oefenmeester van de Amsterdammers geeft toe dat hij boos is geworden in de rust, aangezien hij zag dat zijn ploeg het liet lopen nadat Ajax al vroegtijdig op een 0-2 voorsprong kwam tegen de Blauwvingers. De trainer van Ajax ontdekte wel drie lichtpuntjes binnen zijn ploeg.

"We komen goed op 0-2, maar daarna komt PEC Zwolle in het spel. We gaven het initiatief weg. In de rust was ik wel boos, er is best wel reden om boos te zijn als je het initiatief zo uit handen geeft en niet meer de juiste dingen doet", legt Van 't Schip uit bij ESPN. De trainer van Ajax vond wel dat Ajax in de tweede helft op dat vlak vooruit ging: "Dat ging in de tweede helft beter en via de rechterkant hadden we een paar goede momenten. Een goede kans voor Akpom, daar moet je de wedstrijd beslissen", vond Van 't Schip, die zag dat PEC Zwolle kort daarna terug in de wedstrijd kwam. 

Artikel gaat verder onder video

"Het is wel een kwestie dat je het continu met elkaar moet doen en als een of twee continu niet goed staan, dan kom je onder druk te staan. Ze komen op 1-2, dan weet je dat het nog een hele spannende eindfase wordt. Dan ben je gewoon kwetsbaar", weet Van 't Schip, die met zijn ploeg van geluk mag spreken dat de voorhoede van PEC Zwolle het vizier niet op scherp had staan. De Zwollenaren deden zichzelf ernstig tekort met slechts één doelpunt.

Als Van 't Schip door verslaggever Christian Willaert wordt gevraagd naar lichtpuntjes aan de kant van Ajax, weet de trainer van Ajax er drie op te noemen: "De wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven, maar Steven Bergwijn heeft zeventig minuten gespeeld. Je ziet dat hij nog wedstrijdritme ontbeert. Sivert Mannsverk stond nieuw achterin, die deed het naar behoren. Ik vond Benjamin Tahirovic met twee assists een hele belangrijke rol hebben. Qua teamprestatie was het niet hoogstaand, maar in deze fase draait het om punten pakken", besluit de coach van Ajax.

🔗 Anton Gaaei onthult wat Jordan Henderson tegen hem zei na uiterst pijnlijke wissel

Anton Gaaei blikt in gesprek met Ajax TV terug op de moeilijke periode die hij achter de rug heeft. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

De uitslag is geflatteerd. Het zou net zo goed 3-2, 4-3 kunnen zijn als PEC de vele kansen had benut. Wat is dit Ajax slecht zeg, heel erg slecht, niveau van weinig tot geen. Effe terug naar Schip. Dankzij Schip speelt Ajax nu om de 5e, 6e misschien wel de 7e plek in plaats van in het rechterrijtje te blijven hangen. Voor deze prestatie krijgt Schip veel waardering van zowel het Ajaxbestuur als van de supporters incluis mijn persoon. Maar ik moet eerlijk zijn: Schip is een slechte trainer, één zonder breed gezichtsveld voor wat betreft de kwaliteit van zijn spelers en te zien aan zijn opstellingen en wissels gelooft hij veel in zijn eigen systemen, zonder creatiever te denken. Als je als trainer ziet dat een Taylor echt niet (meer) kan dan stel je hem toch niet op ? Wat is die Taylor een waardeloze voetballer, zo één heb ik nog nooit gezien, waarom geen Fiytz-Jim uitproberen. Als je als trainer ziet dat een Bergwijn speelt als een veteraan dan haal je hem er meteen uit, waarom moest Godst gewisseld worden i.p.v Steven ? Waarom zo laat met het inbrengen van de met zo veel moeite terug gehaalde Rijkhoff ? Als je ziet dat met Rensch geen vooruitgang meer te bereiken is dan stel je Rensch niet meer op. Het argument dat er geen vervangers voorhanden zijn is een goedkoop excuus. Het is juist een uitdaging voor Schip om in de brede Ajaxselecties rond te kijken naar andere spelertjes, desnoods met weinig ervaring, maar probeer ze uit en hou alsjeblieft niet à la Ten Hag, Schreuder vast aan de bekende namen die toch geen meerwaarde voor Ajax zijn. In het verleden konden spelertjes als Roy, Kluivert, Davids, Seedorf toch ook voor de leeuwen gegooid worden en met succes. Schip zei stoer dat hij dit seizoen wil afmaken, jammer want deze selectie van Ajax gaat onder Schip het heel moeilijk krijgen. Ik zie liever dat Dave Vos samen met Maduro en die ander dit seizoen afmaken. Schip heeft geen zelfreflectie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen