Van 't Schip geeft update over meespelen Sutalo en Berghuis tegen Fortuna Sittard

8 maart 2024, 15:57
Foto: © Imago

Ajax-trainer John van 't Schip kan zondag, als Fortuna Sittard op bezoek komt in de Johan Cruijff ArenA, weer een beroep doen op Josip Sutalo. De Kroatische verdediger ontbrak vorige week tegen FC Utrecht met een blessure en moest de wedstrijd tegen Aston Villa vanwege een schorsing missen. Achter de naam van Steven Berghuis staat nog een vraagteken.

Op de clubsite blikt Van 't Schip vooruit op de wedstrijd tegen de Limburgers. "Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, omdat het na een Europees duel komt", stipt de oefenmeester aan. "Fortuna is solide en hebben met Kaj Sierhuis een speler die de laatste tijd op dreef is", weet Van 't Schip bovendien. Zijn eigen elftal liet donderdagavond echter ook goede dingen zien in de Conference League, vooral achterin oogde het behoorlijk solide.

Artikel gaat verder onder video

"Dit systeem past hem goed en de spelers die nu naast hem staan, zijn complementair aan elkaar en comfortabel aan de bal", zegt Van 't Schip over Ahmetcan Kaplan, die voor de tweede keer in de basis van de Amsterdammers mocht starten. Of de Turk daar zondag weer verschijnt wordt nog even afwachten, gezien het herstel van zijn concurrent: "Josip Sutalo is fit", zegt Van 't Schip, die tevens duidelijk maakt dat de wedstrijd voor eerste aanvoerder Steven Bergwijn nog te vroeg komt.

Berghuis
Daarnaast staat achter de naam van Berghuis nog een vraagteken. De linkspoot kwam op 11 februari, in de met 3-2 verloren wedstrijd tegen sc Heerenveen, voor het laatst in actie. Sindsdien houdt een knieblessure hem aan de kant, al lijken de voortekenen inmiddels positief: "Hij heeft vanochtend getraind en dat ging goed. Tijdens de training van zaterdag maken we de beslissing of hij zondag een rol krijgt. We nemen geen risico en hij gaat alleen spelen als hij zelf zegt dat het goed voelt en ook de dokters dat aangeven", legt Van 't Schip uit.

De wedstrijd tussen Ajax en Fortuna Sittard begint zondag om 14.30 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Gassie, Kaplan moet te allen tijde worden opgesteld desnoods ten koste van of met Sutalo, snapt Schip dit wel ? Sierhuis was Ajax, maar niet genoeg bevonden net als Dani de Wit, Perr Schuurs, zonde van deze spelers dat zij bij Ajax weg moesten. En nu wordt Sierhuis als een soort Angtsgegner gezien.

Laurens1
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Kaplan nummero uno in de verdediging Schip

FriesR
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij gaat toch niet Kaplan op de bank zetten omdat die kroatische miskleun weer fit is? Volgens mij wil John echt het volgende Europese voetbalseizoen vrij hebben. Gewoon lekker op de bank laten zitten en misschien 10 min voor tijd erin zetten als je voor staat met 2 doelpunten verschil.Anders ga je straks tegen Fortuna ook zonder punten naar huis met die kroatische clown

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen