Vermoedelijke opstelling Ajax: maakt Steven Bergwijn zijn rentree in de basis tegen Sparta?

17 maart 2024, 07:30   Bijgewerkt: 17 maart 2024, 08:36
Foto: © Ajax TV

John van ’t Schip kan zondagmiddag tegen Sparta Rotterdam weer eens beschikken over aanvoerder Steven Bergwijn. De aanvaller, die ruim een maand uit de roulatie lag, keert terug in de wedstrijdselectie van Ajax. Het Algemeen Dagblad verwacht dat de aanvaller op de bank zal starten.

Bergwijn moest de afgelopen maand aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure aan de hamstring. Zondag om 16.45 uur zal hij op de bank zitten als Ajax het op Het Kasteel opneemt tegen Sparta. Verdedigers Josip Sutalo en Ahmetcan Kaplan zijn vraagtekens, maar worden wel bij de eerste elf verwacht.

Artikel gaat verder onder video

Het AD vermoedt dat Van ’t Schip vasthoudt aan het systeem met vijf verdedigers. Tristan Gooijer, Sutalo, Kaplan, Jorrel Hato en Borna Sosa moeten ervoor zorgen dat Diant Ramaj in ieder geval minder ballen uit zijn net moet vissen als afgelopen donderdag, toen Aston Villa vier doelpunten wist te produceren tegen de Amsterdammers en Ajax daarmee uit de Conference League knikkerde.

Jordan Henderson en Sivert Mannsverk vormen het controlerende blok voor de verdediging van Ajax, terwijl Kristian Hlynsson en Kenneth Taylor ietsjes aanvallender gepositioneerd staan op het Amsterdamse middenveld. Voorin kiest Van ’t Schip voor Brian Brobbey. Steven Berghuis, Devyne Rensch en Gaston Ávila zijn zondag nog niet van de partij.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Ramaj; Gooijer, Sutalo, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Mannsverk, Taylor, Hlynsson; Brobbey.

Vermoedelijke opstelling Sparta:

Olij; Bakari, Meissen, Eerdhuijzen, Van der Kust; De Guzmán, Verschueren, Clement; Mito, Lauritsen, Saito.

Wat verwacht jij van Sparta - Ajax?

Laden...
519 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Stront eigenwijs van schip gewoon weer met de zelfde elftal beginnen als tegen de Engels hij leer er ook niets van sosa en Sutalo gewoon weer opstellen blind als een kip ze willen weer op hun bek gaan ajax alsjeblieft stuur van schip op vakantie

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tsja, best vreemd. Toch denk ik dat we met 0-1 of 1-2 gaan winnen omdat we geen andere keuze hebben, anders staan we morgen op de 6e plaats!!!

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan er heel weinig van maken wat hier nu staat. Maar 2 verdedigers eruit halen? En welke dan erin? Je zwemt gelukkig in de goede verdedigers. Schip maakt het seizoen gewoon af, het is toch verloren en met wat er rond loopt is dit mogelijk het beste. Of durven en sutalo eruit en een aanvaller erbij, maar dat zie ik Schip niet doen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

We zullen zien of bepaalde spelers het weer lopen te verklotten

Oud keeper
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Never change a winning team🤣🤣🤣🤣🤣👍

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik weet niet of hij samen met Berghuis nog een (top)aanvullende waarde voor Ajax zijn !!!

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Er zijn spelers die al lang het basis opstellen voorbij zijn en nog steeds het vertrouwen krijgen om te starten en telkens weer het verprutst dan maar een jeugd speler die vecht dan een speler die de kantjes er van af loopt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen