Walging bij ESPN om gedrag van scheidsrechter Marc Nagtegaal tegen Lennart Thy: ‘Verschrikkelijk’

16 maart 2024, 22:07
Foto: © Imago

Marc Nagtegaal krijgt zaterdagavond na afloop van Fortuna Sittard - PEC Zwolle (3-1) grote kritiek te verwerken in het televisieprogramma De Eretribune. De scheidsrechter liet volgens de analisten van ESPN na om PEC in de tweede helft een strafschop te geven vanwege hands van Mitchell Dijks en gedroeg zich vervolgens naar tegenover Lennart Thy.

Dijks kreeg de bal na een klein uur spelen bij een 1-0 voorsprong voor Fortuna in de eigen zestien op de hand. “Ik heb voor minder strafschoppen gegeven zien worden”, reageert analist Kees Kwakman op het moment. Ook drie andere tafelgasten, Ralf Seuntjens, Hugo Borst en Karim El Ahmadi, vinden dat PEC een strafschop had moeten krijgen van Nagtegaal. “Hier hoef je niks over te zeggen”, is Seuntjens helder in zijn analyse.

Artikel gaat verder onder video

Waar Seuntjens meer woorden voor gebruikt, is om het gedrag van Nagtegaal tegenover Thy kort erna te veroordelen. De spits van PEC kwam verhaal halen bij de scheidsrechter vanwege de niet gegeven strafschop, waarna Nagtegaal Thy in woord en gebaar duidelijk maakte dat hij zijn mond moest houden. Thy kreeg bovendien geel vanwege zijn aanmerkingen. “Als je als speler aan komt lopen bij een scheidsrechter, dan mag dat allemaal niet. Maar hij mag wel zelf theatraal voor een speler met zijn handje doen. Dat kan ook overslaan op het publiek. Dat moet een scheidsrechter ook niet doen”, zegt de spits van De Graafschap.

Presentator Jan Joost van Gangelen is het volledig eens met Seuntjens: “Ja, dat is ook irritant.” Ook Kwakman veroordeelt het gedrag van Nagtegaal tegen Thy hard. “De scheids die dan nog even zo doet en geel geeft… Verschrikkelijk.” Van Gangelen: “Dat handje is erg hè.”

© ESPN
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oud keeper
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Dat praatgebaartje met die hand, wat een vreselijk mannetje.

boyke
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Nagtegaal opsluiten in een kooitje die kunnen toch mooi fluiten daar staan deze vogels op bekend. Behalve dan deze man in het zwart niet daar zit een spliterwt in zijn fluitje , wat een arrogante lul is dat zeg. Die mag niet eens een zwart pak dragen of hij moet achter een rouwstoet lopen. Een scheidsrechter van nul komma nul, achteraan sluiten bij de rest van het arbiterskorps wat er geen bal van kan bij de KNVB en neem de VAR dan gelijk mee die overal altijd naast zitten. Onze meneer aansteller van de KNVB die over scheidsrechters gaat Dick van Egmond wordt steeds ouder en geen verstand van voetballen. Heeft zelf nooit wat kunnen bereiken en stelt nu de scheidsrechter aan. Bij ons lopen er pupillenscheidsrechters rond die 100% beter zijn dan heel het zooitje bij de KNVB.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen