Wesley Sneijder verwacht grote naam op de bank bij Ajax: 'Een van die twee gaat eruit'

11 maart 2024, 21:11   Bijgewerkt: 11 maart 2024, 22:58
Foto: © Imago

Wesley Sneijder verwacht dat Steven Bergwijn of Steven Berghuis op de bank belandt bij Ajax. De twee ervaren aanvallers zijn momenteel afwezig door blessureleed. Tijdens hun absentie is de balans op het veld ‘beter dan ooit’ dit seizoen, ziet Sneijder.

Trainer John van 't Schip hanteert een 5-4-1-systeem met Brian Brobbey (zondag tegen Fortuna Sittard speelde Chuba Akpom vanwege fysieke klachten bij Brobbey) als centrumspits. Op de flanken komen Borna Sosa en Tristan Gooijer op vanuit de achterhoede. De vraag is dus of er nog ruimte is voor Bergwijn en Berghuis, als zij terugkeren van hun blessures.

Artikel gaat verder onder video

“Het wordt wel steeds lastiger wat hij moet doen met Bergwijn en Berghuis”, blikt Sneijder vooruit aan de tafel van Veronica Offside. “De balans op het veld is nu beter dan ooit. Dat komt ook omdat Kaplan erbij staat. Die zet de lijnen uit. Niet zozeer verbaal, maar wel met zijn spel en zijn lichaamshouding.”

Sneijder ziet dat Kenneth Taylor – zondag goed voor een doelpunt – ‘steeds meer zijn draai vindt’ in het nieuwe systeem. “Hlynsson maakt ook heel veel meters, verdedigend en aanvallend. Nu vind ik dat de eerste voor wie je ruimte kunt maken. Maar in dit systeem kun je niet om Taylor heen. Dan gaat toch een van die twee op de bank belanden: Bergwijn of Berghuis”, voorziet Sneijder.

Presentator Wilfred Genee stipt aan dat Berghuis wellicht eerder terugkeert. “Dan wordt Bergwijn misschien het kind van de rekening.” Berghuis heeft te maken met een blessure aan de binnenband van zijn knie; Bergwijn is uitgeschakeld door een hamstringblessure.

Video: Sneijder over Berghuis en Bergwijn: 'Een van die twee gaat op de bank belanden bij Ajax'

Verwacht jij Steven Bergwijn of Steven Berghuis ook op de bank te zien bij Ajax?

Laden...
527 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Stefan Berghuis de speler waarvan iedereen zei dat de beste speler van Feyenoord bij Ajax op de bank zou gaan zitten. Blij dat ze waren toen ie kwam.. Wat zijn de tijden veranderd zeg.

Laurens1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Stefan is dit de broer van Steven? Als je nu iets constructiefs wil zeggen zorg dan dat je je zaken op orde hebt!

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

" Blij dat ze waren toen ie kwam" Gefrustreerd waren de Feyenoordsupporters toen dat ze zelfs zijn gezin gingen bedreigen en een levensgrote muurschildering van Berghuis als Jood gingen schilderen. Niet éénzijdig denken a.u.b. Rudolf. Verhaal heeft 2 kanten.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tsjaad, dat kan je zeker wel zeggen en ook dat we spelers als Tagliafigo en Martinez ernstig blijven missen. Maar Ajax ging voor het geld om te innen, terwijl datzelfde geldt helemaal weg is dankzij de komst van 9 zeer slechte spelers op de keeper Ramaij na. Ik durf te zeggen dat hij binnen anderhalf jaar verkocht is omdat Ajax weer geld wil zien en wéér helemaal van onderen moet komen. Geen wonder dat wij de Europese top niet halen en doen blijven, ook dat dit komt zolang Ajax geen spelers vanaf 23 tot 28 jaar wil kopen met een vijfjarig contract. Ajax zal altijd achter de feiten blijven lopen. Ook heeft Ajax een slechte directie, rvc en bestuur wat zeker géén verbetering geeft. Ajax is er alleen maar slechter door geworden !!!!

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het probleem zit hem wel in het feit dat spelers nou eenmaal verkocht worden. En dit is niet alleen om geld te innen. Er komen clubs die ook nog eens meer salaris kunnen geven, of ze kunnen bij een grotere club spelen of betere competitie. Dat hele "clubliefde" bestaat niet, spelers gaan ook voor het geld. Dan kan je een speler houden en dan uiteindelijk loopt hij gratis de deur uit, of heeft hij geen motivatie meer. Wat betreft de aankopen, Mannsverk geef ik nog wel een kans, en Ramaj natuurlijk, maar de rest is inderdaad niet geweldig. Maar de verkoop van spelers voorkom je niet tenzij je extreem hoge salarissen gaat geven en zelfs dan is t maar de vraag)

ria vandenhoek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zowiezo berghuis er uit latengeloof er geen hout van dat hij geblesseerd is zonder zijn ze beter af

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen