Van Hanegem neemt afstand van kritische Feyenoord-aanhang: 'Wat verwacht je?'

1 maart 2024, 16:53
Foto: © Imago

Willem van Hanegem kan zich niet vinden in de kritiek op Ayase Ueda. Feyenoord tastte afgelopen zomer diep in de buidel voor de komst van de Japanner, maar hij heeft de hoge verwachtingen vooralsnog niet kunnen waarmaken. Ueda mocht donderdagavond in de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen weer een keer starten, maar slaagde er opnieuw niet in een goede indruk achter te laten. Volgens Van Hanegem kan de spits daar zelf niet heel veel aan doen.

Feyenoord-trainer Arne Slot leek zich lange tijd in een luxepositie te vinden. Zijn eerste spits Santiago Giménez maakte voor de winterstop de ene na de andere treffer en met Ueda als stand-in had hij ook op de bank een goede spits zitten. De Japanner had in het afgelopen seizoen veel indruk gemaakt in België. Reden voor Feyenoord om een serieuze transfersom neer te tellen voor zijn komst. Ueda heeft de verwachtingen echter nog niet kunnen waarmaken. Na 26 wedstrijden in alle competities staat de teller op één doelpunt. Dat maakte hij in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op 3 september.

Artikel gaat verder onder video

Daardoor lijkt Slot voorin opeens een probleem te hebben. Giménez worstelt al weken met zijn vorm. Je hebt een van de beste spitsen die we aan het begin van dit seizoen hebben gezien, maar in negen wedstrijden heeft hij één goal gemaakt. Dat bestaat toch niet?, zegt Van Hanegem in de podcast Willem&Wessel van het Algemeen Dagblad. Dan maakte hij er nog één (tegen AS Roma, red.), maar gelukkig stond hij in de weg, schoten ze de bal tegen hem aan en ging ‘ie erin. Als je ziet hoe hij nu met een bal omgaat… Dat is niet te geloven. Giménez moest het bekerduel met FC Groningen missen wegens een schorsing. Daardoor mocht Ueda zich vanaf het begin laten zien, maar de Japanner kon wederom weinig potten breken.

Op de tribunes van De Kuip nam het gemor richting Ueda toe. Van Hanegem kan zich echter niet vinden in de kritiek. Wat verwacht je? Giménez krijgt tien wedstrijden de tijd om niks te doen. En Ueda krijgt elke keer zeven, acht minuten speeltijd. Wat gaat die jongen doen? Zijn stinkende best en hopen dat hij ook een keer mag starten. Maar dat gebeurde nooit. Als je hem een paar keer laat starten, dán pas kun je zien of het een goede speler is. Van Hanegem begrijpt niet dat Giménez zóveel krediet krijgt van het Feyenoord-publiek. Als hij een penalty mist, gaan ze allemaal klappen. Dan denk ik: weten ze wel welke kant ze op moeten spelen?

De Kromme heeft er in elk geval nog vertrouwen in dat Ueda gaat slagen bij Feyenoord. Hij zag de zomeraankoop vorig seizoen twee keer in actie in België en stelt dat hij ‘heus’ wel kan voetballen. Maar dan moet hij wél meer kansen krijgen van Slot. Ik had hem er al eerder ingezet en dan het vertrouwen gegeven. Daar gaat het om bij dit soort spelers. Eén van zijn eigenschappen is dat hij zich 33 slagen in de rondte werkt. Hij is een verschrikkelijk goede kopper, maar dan moet je ze ook weleens geven, doelt Van Hanegem op een gebrek aan aanvoer richting Ueda. De Japanner werd tegen FC Groningen na tachtig minuten vervangen door Ondrej Lingr, die vlak na zijn invalbeurt de winnende maakte.

Slot moet Ueda een paar wedstrijden vanaf het begin de kans geven

Laden...
350 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Wat Ueda en de technische staf moeten doen is kijken hoe deze jongen op zn noppen staat hij glijd constant uit hij valt bij elk klein duwtje neer als een Fje . Hij is niet balvast zn pass is matig hij duwt en trekt niet veel hij loopt en draait niet weg van zn direkte tegenstander hij staat constant met zn hakken vaak naar de keeper toe echt links is dat want de kans op een blessure door een verdediger die op je enkel staat is veel groter. Ze moeten die jongen loop aanname fysieke en afmaak trainingen geven. Alleen maar aannemen en trappen constant dagelijks met een centrale verdediger in ze rug. Dit kan niet zo doorgaan 9 miljoen en dan zo voetballen... Zonde

gtsb
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Dat de spitsen het niet brengen komt door de buitenspelers niks meer niks minder . 9 van de 10 tegenstanders parkeren de bus . Als de buitenspelers al hun man voorbij komen gaan ze zelf voor het schot. Of ze blijven combineren tot het niet meer gaat. Byv een psv gooit die bal er dan gewoon in op l de jong . En de buitenspelers daar komen wel vaker hun man voorbij . Dat is het hele verschil met psv en dus het probleem van niet scorende spitsen bij feyenoord . Santi en ueda gaan vanzelf scoren als de aanvoer weer beter wordt .

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ueda krijgt minder aanvoer dan Santi omdat hij nooit bijna vrijstaat . Meer als de helft van de keren staat ie gedekt . Vraagt ook de bal niet veel ze duwen hem constant omver daarom krijgt ie hem minder vaak. Als ze de bus parkeren prima toch dan hoef je minder km te maken en heb je meer energie om scherp te blijven en acties te maken. Schieten zoals ik al maanden geleden zei vanaf randje 16. Maar hij kan zo niet doorgaan hij moet wat aan ze spel doen beter vrijlopen beter timen met verdedigers wegduwen en loopakties maken. Je kan Ueda niet met de jong vergelijken Ueda moet in principe alles kunnen wat de jong niet kan wegkappen wegdraaien runs maken met veel meters achter hem hij is snel.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jurgen ik geef alleen aan wat het probleem van elke spits is die in dit feyenoord speelt Dit staat nog los van de minpunten die elke spits ook nog heeft . Ueda hebben we trouwens ook niet zo heel veel gezien . Van wat ik nu van dichtbij heb gezien is dat hij best snel is ,en voor zo'n menneke best hoog springt . Duelkracht en schieten, kaatsen zijn ,zijn minpunten , Hij is gewoon meer een afmaker geen meevoetballer . Dus in onze situatie kun je dan beter en eerder die ballen erin gooien . Met de bus parkeren en dat overdreven gecombineer heb je aan een spits heel weinig . Je krijgt geen ruimte ,je verliest het toch tegen die verdedigers .

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Niet helemaal mee eens, Feyenoord zit aanvallend duidelijk in een mindere fase. Santi scoorde de eerste 13 wedstrijden 19 x dus jouw verhaal gaat niet helemaal op. Met dezelfde buitenspelers dys !

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je het gevolg had, had je gezien dat er best veel gewisseld is op de zijkant en dat spelers uit vorm zijn geraakt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen