Ajax stelt geen interim-directeur voor geschorste Kroes aan, maar laat drie personen de taken overnemen

19 april 2024, 15:00
Foto: © Imago

Ajax stelt voorlopig geen interim-algemeen directeur aan, zo weet De Telegraaf vrijdagmiddag te melden. Het personeel van de Amsterdamse club is middels een brief geïnformeerd dat Marijn Beuker, Menno Geelen en Susan Lenderink de taken van de geschorste Alex Kroes overnemen tot de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) op 21 mei.

Tijdens de BAVA zal worden besloten wat er met Kroes gaat gebeuren. De bestuurder wordt er door Ajax van verdacht door met het kopen van aandelen te hebben gehandeld met voorkennis, iets wat strafbaar is. De raad van commissarissen (rvc) van Ajax wil afscheid nemen van Kroes, terwijl de bestuursraad van Ajax Kroes steunt en ervoor pleit dat de rvc de genomen beslissing om Kroes te schorsen heroverweegt.

Artikel gaat verder onder video

De Telegraaf weet dat als de rvc op 21 mei aangeeft dat een vertrek van Kroes als CEO van Ajax onvermijdelijk is, de Amsterdammers wél een interim-algemeen directeur gaan aanstellen. De regelementen van de KNVB laten zien dat Ajax dan binnen zestig dagen een (tijdelijke) opvolger voor Kroes in huis moet hebben.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes zit vlak boven zeer opvallend spandoek in de ArenA: 'Heeft hij zelf opgehangen'

De geschorste algemeen directeur Alex Kroes van Ajax was zondag aanwezig bij de wedstrijd tegen FC Twente.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Het moet niet gekker worden bij ajax Zowel Marijn Beuker-susane lenderink- en menno geele vooruit schuiven voor wanprestatie belonen echt het is van de sotten het bestuur vervangen gelijk oprotten wat een vertoning naar de supporters toe de aandeelhouders zullen hier bij mee zijn hopelijk neemt de aandeelhouders 21 mei een drastisch veranderd en maatregelen voir die gasten gelijk op non-actief gezet

K. Daffie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is toch een razend snelle reactie. Op 2 mei is hij geschorst en nu komt er al opvolging. Misschien nog een maandje inwerktijd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen