Alex Kroes vond veel genoemde Ajax-trainer geen optie en hield zijn komst tegen

2 april 2024, 12:40   Bijgewerkt: 2 april 2024, 12:56
Foto: © Imago

Frank de Boer was voor Alex Kroes geen optie om trainer van Ajax te worden, zo heeft Mike Verweij onthuld in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. De Boer werd de afgelopen tijd veel genoemd als potentiële opvolger van John van 't Schip na afloop van dit seizoen, maar hij was er onder leiding van Kroes niet gekomen.

De Boer is een van de trainers die in de afgelopen maanden veelvuldig aan Ajax wordt gelinkt, maar ook trainers als Pascal Jansen, Pepijn Lijnders en Dick Schreuder worden in verband gebracht met de Amsterdammers. De Boer was het bij Ajax onder leiding van Kroes in ieder geval niet geworden, zo meldt Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf: "De Boer was voor Kroes geen optie", begint de Ajax-watcher van de ochtendkrant.

Artikel gaat verder onder video

"Misschien is hij (De Boer, red.) voor de volgende algemeen directeur wél weer een optie", geeft Verweij aan. Kroes zou bij Ajax verantwoordelijk zijn voor het aanstellen van een nieuwe trainer, maar zijn schorsing brengt daar verandering in. "Heel veel dingen gaan nu wel weer schuiven. Stoplichten die op rood stonden kunnen weer op groen gaan, maar ik denk dat Ajax wel heel snel moet handelen en sowieso niet willen dat Michael van Praag daar heel lang zit", stelt de journalist.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-supporters verbijsterd door nieuws over Kroes: 'Niks blijft ons bespaard dit jaar'

De supporters van Ajax reageren verbijsterd en moedeloos op het nieuws dat algemeen directeur Alex Kroes is geschorst. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Blackie
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

hoezo verweij moet van praag weg , je zal wel geen vat op hem krijgen. zeker omdat jullie krant de wacht is aangezegd door ajax.

Jay Fanta
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Van Praag is uit op macht daarom pruimen Ajacieden hem niet, Kroes zal ongetwijfeld iets hebben om te bewijzen dat hij de RvC heeft ingelicht over zijn aandelen zoals hij beweerde en in dat geval zal het van Praag en Ajax veel geld gaan kosten als Kroes zijn ontslag onrechtmatig blijkt te zijn. Iemand voor de bus gooien zonder bewijs maar op verdenkingen van voorkennis waarbij hij de toenmalige RvC leden heeft ingelicht over het aangekochte pakket aandelen is bizar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen