Bayer Leverkusen pakt eerste landstitel: uitzinnige fans zorgen voor voortijdige beëindiging wedstrijd

14 april 2024, 19:23   Bijgewerkt: 14 april 2024, 19:33
Foto: © Viaplay

Bayer Leverkusen heeft zich zondag van de Bundesliga tot kampioen gekroond. In eigen huis werd Werder Bremen met 5-0 verslagen, waardoor de ploeg van Xabi Alonso niet meer bijgehaald kan worden.

Bij de thuisploeg werden meerdere belangrijke spelers gespaard, waaronder de Nederlandse vleugelverdediger Jeremie Frimpong. Maar ook Alejandro Grimaldo, Florian Wirtz en Patrik Schick moesten op de bank plaatsnemen. Dat mocht niet baten: in de 25ste minuut kwam Leverkusen al op voorsprong. Victor Boniface schoot een strafschop binnen, nadat Jonas Hofmann onderuit was geschoffeld binnen de zestien. In het restant van de eerste helft bleef de score bij 1-0.

Artikel gaat verder onder video

Na rust werd de technische middenvelder Wirtz ingebracht en werd de voorsprong uitgebouwd. In de 60ste minuut mocht oud-Arsenalspeler Granit Xhaka met een fraai afstandsschot voor de 2-0 aantekenen. Toen ook andere sterkhouders van Leverkusen het veld betraden, kon het feest pas echt losbarsten. Wirtz tekende hoogstpersoonlijk voor de derde, vierde en vijfde treffer, waardoor de einduitslag ook zeer fraai werd. Zeker de 3-0 was het aanschouwen waard, als de jonge Duitser van buiten de zestien de trekker overhaalt en de doelman kansloos laat.

Na de late 5-0 betraden de fans van de thuisploeg het veld, waardoor de wedstrijd vroegtijdig beëindigd werd. De supporters waren natuurlijk door het dolle heen. Bayern München heeft nu een achterstand van 16 punten, die niet meer in kan worden gehaald met nog vijf wedstrijden te spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen