Bekende voetbalanalist dreigt van tv te verdwijnen, Van der Gijp luidt de noodklok

1 april 2024, 19:10   Bijgewerkt: 1 april 2024, 19:16
Foto: © Talpa

René van der Gijp is niet onder de indruk van het analistengilde in de voetbalwereld. De voormalig aanvaller, zelf analist bij Vandaag Inside, zet eigenlijk alleen voor Wim Kieft de tv aan. Maar Kieft heeft een aflopend contract bij Talpa, dus dreigt hij van de tv te verdwijnen.

Van der Gijp luidt de noodklok in de podcast KieftJansenEgmondGijp, de podcast waar Kieft zelf ook geregeld aanschuift, al is hij maandag niet aanwezig. “Zijn contract loopt af. Ik vind Wim Kieft echt de enige die het luisteren waard is, van alle figuren. Van Ali Boussaboun tot de gasten bij Studio Voetbal… Ik vind verder Marco van Basten nog wel spannend. Ruud Gullit wil het vooral leuk houden”, stelt Van der Gijp.

Artikel gaat verder onder video

Rob Jansen, werkzaam als zaakwaarnemer in de voetbalwereld, bekommert zich om het lot van Kieft. “Wims contract loopt inderdaad af. We hebben een enorm probleem om de mensen die het bepalen op tv te overtuigen dat Wim absoluut moet blijven. Hij hoort gewoon op die tv met zijn mening en uitstraling.”

Michel van Egmond is daar niet door verrast. “Hoe hoger je komt in de piramide van de tv, hoe minder verstand ze van tv hebben.” Jansen antwoordt: “Ik heb ze gevraagd wat het probleem is met de contractverlenging van Wim. Hélène Hendriks wil hem ook graag houden. Er moet een actie komen om hem te behouden.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wilfred Genee vreest voor vertrek van Johan Derksen: 'Ik denk dat ze hem eruit gooien'

Wilfred Genee houdt er rekening mee dat het einde verhaal is voor Johan Derksen bij Vandaag Inside.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zadkine
Link gekopieerd!
  25
  + 1
avatar

Van der gijp, moet nog de eerste voetbal inhoudelijke opmerking nog maken. Mensen in de voetballerij moeten zich noet zo serieus nemen, en wat doet die zelf?

Evert de Boer
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Als je Johan Derksen van het scherm haalt gaan de kijkcijfers met de helft terug en na verloop van tijd wordt het programma van het scherm verwijderd. Kan niet de bedoeling zijn lijkt mij.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Duidelijk voorbeeld van nepotisme, invloed uit oefenen om je vriendje(s) aan een baan te helpen of te behouden. Er zijn genoeg oud profvoetballers die als analist kunnen functioneren maar het moet zonodig de oude kliek zijn om elkaar lekker naar de bek te lullen. Vernieuwing is verfrissend.

Onno
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Net als bij Baantjer doet Johan er goed aan zomaar tijdens een uitzending het beeld uit te wandelen.

wilhelm
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Hoe eerder hoe beter dat die Derksen verdwijnt van het scherm en dan ook meteen die gek van een Wilfred dan zijn we daar ook lekker van af .Ik heb nu een paar keer Heleen gezien veel mooier en leuker programma zomeravongasten daar kijk je met plezier naar .Die v d Gijp heeft nog nooit iets zinnigs gezegd .

El Sarcastico
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Het zou inderdaad zonde zijn als Wimpie van het scherm zou verdwijnen. Hij is de enige die neutraal zijn commentaar geeft.

CG
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Dat klopt. Van mij mag hij ook blijven!!!

Swiebertje
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Inderdaad. Neutrale Ajacied 🤣🤣🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen