Derksen wijst schuldigen voor Ajax-chaos aan: 'Dat is een ramp geweest voor dat bedrijf'

6 april 2024, 08:49
Foto: © Talpa

In de Vandaag Inside-uitzending van vrijdagavond wordt met tafelgast Hélène Hendriks de complete chaos bij Ajax ontleed. Johan Derksen noemt een aantal beslissingen die de Raad van Commissarissen van de club, momenteel voorgezeten door Michael van Praag, de afgelopen jaren heeft genomen een 'ramp voor dat bedrijf'.

Donderdag werd duidelijk dat Van Praag heeft nagelaten de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bij zijn aanstelling als RvC-voorzitter te informeren dat hij honderd clubaandelen in bezit heeft. Die schafte hij overigens al aan toen Ajax, onder zijn voorzitterschap, als eerste en vooralsnog enige Nederlandse club de gang naar de beurs maakte. Eerder in de week werd de nieuwe algemeen directeur Alex Kroes door de RvC op non-actief gezet omdat hij een - veel groter - aandelenpakket in bezit bleek te hebben, waarvan hij het laatste deel bovendien vlák voordat hij in de zomer van 2023 de bevestiging kreeg dat hij zijn 'droombaan' in de Johan Cruijff ArenA zou gaan bekleden.

Artikel gaat verder onder video

Derksen is het eens met de bestuursraad van Ajax, die in tegenstelling tot de RvC in meerderheid voor een mildere opstelling richting Kroes zou zijn. "Het is dom geweest van hem (Kroes, red.), het was dom", zegt de besnorde analist. "Het is door rood licht rijden. Maar ik vind het schandelijk als je nou hoort wat er met Van Praag gebeurd is. Die zegt dat hij een administratieve fout gemaakt heeft, en Alex Kroes heeft een misdrijf gepleegd. Dat is een beetje selectieve verontwaardiging. Misschien vinden ze Kroes te lastig."

Die mening wordt aan tafel breed gedeeld. Hendriks vermoedt dan ook dat het schorsen van Kroes een andere reden heeft dan het aandelenpakket dat de oprichter van SEG en voormalig Go Ahead Eagles-eigenaar en AZ-directeur in handen heeft. "Het is een stammenstrijd. Het is maar net hoe graag je hem wil hebben." Derksen denkt ook dat Kroes is gestruikeld over zijn voornemen om 'die hele ouwe hap' eruit te werken: "Dan krijg je dit soort taferelen."

En dat terwijl de RvC 'ook heel wat miskleunen op zijn geweten heeft', stelt Derksen: "Die hebben de verkeerde directeur gehaald (Sven Mislintat, red.), en de verkeerde manager, die hockeyer en zo (Maurits Hendriks, red.). Dat is een ramp geweest voor dat bedrijf." Genee concludeert dat het kopen van aandelen door Kroes 'niets met zelfverrijking te maken heeft. Dat onderschrijft Derksen: "Nee, dit is peanuts. Die man is multimiljonair, die heeft een vermogen van vijftien miljoen. Dus dat is het niet."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Bestuursraad wil straf Alex Kroes afzwakken', geschorste directeur laat gezicht zien in de ArenA

De bestuursraad van Ajax zoekt naar mogelijkheden om de straf voor Alex Kroes 'af te zwakken', schrijft het Algemeen Dagblad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dexi
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Wie neemt Derksen nog serieus? Ben je financieel onafhankelijk en je hebt een dagelijkse talkshow dan kan je van alles roepen en zit je er naast dan kan je het de volgende dag recht praten. Peipen en neuqen wordt er tussendoor geroepen door een psychiatrische patiënt en daar kijk anderhalf miljoen mensen naar.

Valentine
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

U heeft helemaal gelijk, die autist en die ouwe drangneuroot zijn echt helemaal over de top. Alleen bij gebrek aan betere tv zullen zij iedereen die wel een gedegen mening heeft of cancelen of belachelijk maken. Maar goed heel veel mensen hebben er toch wel plezier van, maar dan kun je net zo goed naar een programma over het syndroom van down kijken, dat komt dan nog het meest in de buurt.

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Idd maupie . Men reageert hier ook standaard op de persoon /programma . Maar derksen zegt soms ook wel gewoon dingen die hout snijden . Daar ben ik het ook wel eens niet mee eens . Maar ja ik vind een mening hebben ,beter als al die programma's waar ze niks tegen elkaar durven te zeggen . Waar alles maar leuk lief en aardig is

Dexi
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

De kop van het artikel begint met DERKSEN WIJST ..... en het gaat verder met 'in de vandaag inside-uitzending.... ." Het artikel gaat over de mening van een persoon in een tv programma. Er is zelfs een video bij geplaatst. En jij vindt het gek dat men reageert op de persoon of het programma?

Dexi
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik snap je reactie niet wat zou ik er niks aan vindt? ik heb het artikel gelezen .

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

De complete bestuur rvc moet weg niet een paar rotte appels ze zijn allemaal stuk voor stuk waardeloze brengen de club nog meer in de shit niemand die er nu zitten zal er structureel rust brengen allemaal opstappen/ oprotten

Cleplu
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik hoop echt dat Kroes toch nog terugkomt. En voor die azijnpissers hier , er zitten heel veel knopjes op je afstandbediening. JE HOEFT NIET TE KIJKEN.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tussen neus en lippen door komt hij altijd (gelijk) met zéér harde ware feiten aan. Dat moeten we accepteren, ook met Ajax!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen