'Liverpool bereikt mondeling akkoord en heeft opvolger van Klopp bijna binnen'

9 april 2024, 10:30
Foto: © Imago

Het begint er steeds meer op te lijken dat Rúben Amorim de opvolger wordt van Jürgen Klopp bij Liverpool. De 39-jarige Portugese oefenmeester maakt dit seizoen veel indruk als hoofdtrainer van Sporting Portugal en heeft volgens de doorgaans goed geïnformeerde Florian Plettenberg een mondeling akkoord bereikt met de huidige nummer twee van de Premier League. Amorim kan op Anfield zijn handtekening zetten onder een contract tot medio 2027.

Amorim staat sinds begin 2020 aan het roer bij Sporting Portugal en is met die club hard op weg om zich dit seizoen te kronen tot landskampioen. Sporting Portugal bezet momenteel de eerste plaats, met vier punten meer dan eerste achtervolger Benfica én dan heeft het ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. De goede prestaties van Amorim in zijn thuisland zijn dus niet onopgemerkt gebleven. Volgens Plettenberg stond de Portugees op het lijstje van Bayern München en ook Chelsea heeft navraag gedaan, maar is Liverpool inmiddels de belangrijkste gegadigde om er met zijn handtekening vandoor te gaan.

Artikel gaat verder onder video

De Duitse journalist meldt dinsdagmorgen dat Liverpool en Amorim een mondeling akkoord hebben bereikt over een verhuizing naar Engeland. Amorim heeft zijn zinnen gezet op een overgang naar de huidige nummer twee van de Premier League, die de afgelopen weken serieus werk heeft gemaakt van diens komst. De Portugees kan op Anfield zijn krabbel zetten onder een contract tot de zomer van 2027. De overgang is overigens nog niet in kannen en kruiken. Liverpool heeft weliswaar een akkoord met Amorim, maar de onderhandelingen met Sporting Portugal zijn nog in volle gang. Amorim heeft bij die club nog een doorlopend contract.

Mochten ook Liverpool en Sporting Portugal tot een overeenstemming komen, dan wordt Amorim bij The Reds de opvolger van Klopp. De Duitser maakte begin dit kalenderjaar bekend na dit seizoen een punt te zetten achter zijn tijd in Engeland. Liverpool en Klopp zijn momenteel nog vol in de race voor de landstitel en spelen donderdagavond de eerste van twee kwartfinales tegen Atalanta Bergamo in de Europa League. De Italianen waren in de vorige ronde over twee wedstrijden te sterk voor het Sporting Portugal van Amorim.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie ze ook nemen, het zal moeilijk voor hem worden. Klopp is gewoon de succesvolle trainer, en elke stap die hij zal nemen, wordt onder het vergrootglas gelegd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen