Misdaadverslaggever Mick van Wely komt met verontrustende woorden voor Alex Kroes

2 april 2024, 22:49   Bijgewerkt: 2 april 2024, 23:59
Foto: © RTL4

Misdaadverslaggever Mick van Wely houdt rekening met een serieuze straf voor Alex Kroes. Een recente strafzaak, die volgens Van Wely vergelijkbaar is met een mogelijke zaak tegen de algemeen directeur van Ajax, resulteerde in een celstraf van drie maanden.

“Als hij vervolgd wordt, want het is een misdrijf, zal het een rol spelen in welke mate hij dit wist of hoorde te weten”, zegt Van Wely dinsdagavond bij de talkshow Beau. “En ben je willens en wetens de mist in gegaan?” Van Wely voorspelt dat Kroes ‘niet jaren de bak in zal gaan’ voor het vermeende handelen met voorkennis.

Artikel gaat verder onder video

“Ik heb even gekeken naar een soortgelijke zaak bij een cryptoplatform, waar een leidinggevende zelf investeerde in zaken die daar werden aangeboden. Dat was voorkennis en die heeft drie maanden cel gekregen. In het algemeen is het vaak een celstraf, taakstraf, geldboete of een combinatie”, legt de journalist uit.

NOS-journalist Jeroen Stekelenburg is ook aanwezig bij het praatprogramma en licht toe hoe het balletje is gaan rollen. “Het is eigenlijk pas gaan rollen op zijn eerste werkdag. Ajax heeft de informatie over de 42.500 aandelen toen bij de Autoriteit Financiële Markten gemeld. Daar kwam toen een persbericht over en naar aanleiding daarvan gingen journalisten vragen stellen. Toen is er intern bij Ajax een discussie ontstaan”, blikt hij terug. “Alex Kroes heeft toen de precieze gegevens aan de Raad van Commissarissen gegeven, die zag dat hij een week voor zijn aanstelling nog aandelen kocht. Als er niet een journalist was geweest van Quote die alert was, hadden we waarschijnlijk nooit meer wat gehoord van deze zaak.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke straf hangt Alex Kroes boven het hoofd om handelen met voorkennis?

Alex Kroes wordt niet alleen geschorst door Ajax, maar moet ook vrezen voor strafrechtelijke vervolging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen