Youri Mulder stomverbaasd na moment Ajax bij 6-0 achterstand: 'Ze zijn echt van de leg, zoveel is duidelijk'

9 april 2024, 10:59   Bijgewerkt: 9 april 2024, 11:05
Foto: © Ziggo

Youri Mulder zag tijdens de Klassieker (6-0 voor Feyenoord) een opvallend moment van Jorrel Hato. Het talent van Ajax gaf een no-look pass, toen de eindstand al op het bord stond. Daar verbaasde Mulder zich enorm over. Bij Rondo bespreken de analisten het optreden van Hato.

Willem van Hanegem vindt dat Hato ver is teruggevallen, sinds hij voor het eerst in de hoofdmacht van Ajax speelde. “Die speelde in het begin heel goed. En als je hem nu ziet…” In de een-tegen-een tegen Yankuba Minteh had de 18-jarige verdediger het zichtbaar lastig. De buitenspeler van Feyenoord scoorde tweemaal en leverde een assist. Marco van Basten denkt dat Hato nog een lange weg te gaan heeft. “Dan zie je dat hij nog veel moet leren. Die werd ook al gelijk in het Nederlands elftal gezet.”

Artikel gaat verder onder video

Toen captain Steven Bergwijn in de 77ste minuut het veld verliet, kreeg Hato bovendien de aanvoerdersband om. Rafael van der Vaart was daar zeer verbaasd door. “Je kan zo’n jongen toch geen aanvoerder maken?” Marco van Basten kan deze keuze wel verklaren. “Er was helemaal niemand anders. Moet je nagaan, wat een armoede. Hij zegt ook niks. Maar die anderen, die zeggen ook niks, of kunnen ook niks, of zijn buitenlanders.”

Youri Mulder zag de jongeling ook nog iets zeer opmerkelijks doen, laat in de wedstrijd. “Ik zag Hato bij een 6-0 stand ook nog een no-look pass geven… Ze zijn echt van de leg, dat is wel duidelijk.” De analist ziet ook veel talenten bij Ajax hun debuut maken en vervolgens ver terugvallen. “Ze worden allemaal minder.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vernederend beeld voor Ajax op ESPN na 72 minuten en 50 seconden spelen

De onmacht van Ajax in de wedstrijd tegen Feyenoord werd na 72 minuten en 50 seconden op pijnlijke wijze gevangen door ESPN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie is Youri Mulder?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen