Emotioneel afscheid Kroos: 'De reactie van mijn kinderen heeft me gesloopt'

26 mei 2024, 08:57
Foto: © Imago

Toni Kroos heeft na afloop van de wedstrijd Real Madrid - Real Betis een emotioneel afscheid gehad. De Duitser hangt na het komende EK zijn voetbalschoenen aan de wilgen en mocht samen met de Madridista nog een mooi moment beleven.

De 34-jarige middenvelder besloot onlangs dat hij wilde stoppen met zijn actieve voetbalcarrière. Daarmee heeft hij zaterdag zijn laatste wedstrijd in het Estadio Santiago Bernabéu gespeeld, waarna alleen nog de Champions League-finale op neutrale bodem (Wembley) op hem wacht. Vervolgens reist hij terug naar zijn thuisland Duitsland om daar met het nationale team echt de laatste wedstrijden te spelen.

Kroos hield na de wedstrijd van zaterdag een korte speech. "Het is niet makkelijk om afscheid te nemen. Bedankt Real Madrid, ik heb genoten van mijn tien jaar hier. Real Madrid is mijn thuishaven." Ook refereerde de voetballegende aan zijn kinderen, die op de voorgrond traden tijdens dit afscheid. "Ik ben emotioneel heel sterk, maar de reactie van mijn kinderen heeft me gesloopt."

Kroos speelde in de jeugd van Bayern München en werd vervolgens uitgeleend aan Bayer Leverkusen. Na één seizoen keerde hij terug bij Der Rekordmeister, waarna hij bij Real Madrid echt uitgroeide tot een grote meneer. Zo won hij vijf Champions Leagues, werd hij vier keer Spaans kampioen en in 2014 zelfs wereldkampioen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen