Ten Hag leidt Manchester United naar winst FA Cup met kleine zege op City

25 mei 2024, 17:57
Foto: © Imago

Het Manchester United van de zwaar onder vuur liggende Erik ten Hag heeft zaterdagmiddag de FA Cup gewonnen door op Wembley af te rekenen met stadgenoot Manchester City, dat met 1-2 werd verslagen. De tieners Alejandro Garnacho en Kobbie Mainoo bezorgden United in de eerste helft een 0-2 voorsprong, City deed na rust via invaller Jérémy Doku nog wel wat terug, maar dichterbij kwam de landskampioen niet. Of de bekerzege - en daarmee het bereiken van de groepsfase van de Europa League - voldoende is om Ten Hag in het zadel te houden bij The Red Devils, is nu de grote vraag.

Manchester United heeft een moeilijk seizoen doorgemaakt, mede door de vele blessures achterin. Vanmiddag in de finale was een van de zeldzame momenten dat Raphael Varane en Lisandro Martinez samen in het centrum van de verdediging speelden. De ploeg van Erik ten Hag was mede daardoor onherkenbaar. Manchester City creëerde geen enkele kans in de eerste 45 minuten door de uitstekende organisatie van United. Manchester United zocht de ruimte achter de verdediging van City, maar iedere keer was daar Kyle Walker die de gaten met zijn snelheid dicht kon lopen. De ban werd gebroken toen Alejandro Garnacho werd diepgestuurd met een lange bal. Josko Gvardiol leek de situatie onder controle te hebben en wilde de bal terug koppen richting zijn keeper Stefan Ortega. Er was duidelijk een gebrek aan communicatie tussen de twee, want Gvardiol kopte de bal over zijn eigen keeper heen waardoor Garnacho de bal in een leeg doel kon schuiven voor de openingstreffer. The Red Devils kregen steeds meer vertrouwen en nadat een doelpunt van Marcus Rashford wegens buitenspel werd afgekeurd, viel de 2-0 alsnog. Na een fantastische aanval legde Garnacho de bal terug op Bruno Fernandes die in positie leek om te schieten. De Portugees koos echter niet voor een schot, maar voor een leep passje op Kobbie Mainoo die de bal van dichtbij langs Ortega kon schuiven. 

Artikel gaat verder onder video

City gevaarlijk met invallers
Pep Guardiola liet het er niet bij zitten en bracht onder andere Jeremy Doku in na de rust. De kampioen werd steeds sterker en United kon alleen nog maar achteruit lopen. Via Doku kwamen er ook kansen voor City. Erling Haaland kreeg de bal in de zestien voor zijn linker, maar zijn uithaal spatte uiteen op de kruising. Even later had André Onana een uitstekende redding in huis op een pegel van afstand van Walker. De grootste kans was echter voor invaller Julian Alvarez die oog in oog stond met Onana, maar de bal langs schoof. Manchester United bleef goed verdedigen de rest van de wedstrijd terwijl City op de deur bleef bonken. Onana had nogmaals een goede redding in huis op een afstandsschot van Walker, maar hoe dichter het eindsignaal in de buurt kwam des te minder kansen gaf United weg.  Vlak voor tijd keerde de spanning in deze finale volledig terug toen Doku naar binnen kwam en zijn geluk beproefde in de korte hoek. De tot dan toe uitstekend keepende Onana liet de bal glippen en zo werd het nog billenknijpen in de slotfase. Manchester United hield echter stand en won zo deze zinderende finale.

Toekomst Ten Hag
Zo pakte Manchester United de FA Cup met een verdiende zege op stadsgenoot Manchester City. Eerder deze week kwam naar buiten dat dit de laatste wedstrijd van Erik ten Hag zou zijn, ongeacht het resultaat. De tijd zal leren of de Nederlander toch stiekem zijn laatste strohalm heeft gepakt en mag aanblijven als manager.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jack van Gelder walgt: ‘Verschrikkelijk, een hele vervelende jongen geworden!’

Jack van Gelder is niet te spreken over het gedrag van een voormalig Ajax-ster.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Gefeliciteerd, van Gaal kreeg dag na het winnen zijn congé, dus wees niet verbaasd Eric! LvG had minder geïnvesteerd ook maar won toch de FA cup.

Dropkick
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

🔥Wat een geweldig resultaat , en Ten Tag heeft mooi een FA CUP winner op zijn naam.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Gullit ook.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Ik denk dat ten Hag mag blijven. Hij heeft het niet slecht gedaan. In twee seizoenen heeft hij de League en de FA cup gewonnen. Ik vind dat een grote prestatie!

Ajeto!
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Niet slecht gedaan? Deze prijs heeft het seizoen nog enigzins gered. Het is dat ze volgend seizoen Europa League spelen maar daar hoort United niet thuis. In de Premier League een 8ste plaats, 31 punten achterstand en een doelsaldo van -1 is gewoon een slecht seizoen

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Zevende in de competitie geen Champions League. Ongeschikt dus.

Dropkick
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Zo, en nu het team op de schop , we zullen een anders MU zien volgend seizoen.

Dropkick
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Onana met die kameroen vlag ......😟

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

ManU speelde gedisciplineerd en verzorgd. Terecht gewonnen. Je zult maar de FA-Cup hoog mogen houden, stelt veel meer voor dan die armoedige dennenboom die door elke ploeg in ons land gewonnen kan worden. De KNVB-beker is leuk voor de historie, maar heeft geen waardevolle betekenis, zeker niet in vergelijking met de FA-Cup.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen