Ajax haalt opgelucht adem na mislukte poging om Mokio-deal te kapen en presenteert jonge Belg

24 juni 2024, 17:35
Foto: © Imago

Ajax heeft Jorthy Mokio definitief binnen, zo meldt de club via de officiële kanalen. De pas zestienjarige Belg heeft maandag zijn contract getekend in Amsterdam, waardoor de transfer van KAA Gent naar de Johan Cruijff ArenA nu zeker is.

Maandagmiddag heeft Mokio zijn handtekening onder een contract in Amsterdam gezet. Dat was voor Ajax een flinke opluchting. Het Bayern München van Vincent Kompany heeft namelijk de afgelopen dagen geprobeerd om de deal te kapen, ondanks dat de verdediger al zijn jawoord had gegeven aan Ajax, zo weet De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

Uiteindelijk draaiden de pogingen van de nummer drie van Duitsland bij Mokio op niets uit. De jonge Belg was overtuigd door het sportieve plan dat ze hem in Amsterdam hadden voorgelegd, waarna hij een contract voor drie seizoenen ondertekende. Naast de Duitse recordkampioen grijpen ook PSV en FC Barcelona mis.

"Wij zijn erg blij dat Jorthy hier zijn handtekening heeft gezet, hij is een groot talent en er was veel belangstelling voor hem", geeft technisch directeur Alex Kroes aan. "Onze scouts in België volgden hem al voor een langere periode, samen hebben we er alles aan gedaan om hem naar Ajax te halen. We hebben het vertrouwen in een mooie toekomst naar elkaar uitgesproken en als de laatste formaliteiten zijn afgewikkeld zal hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen meedraaien met Ajax 1." Mokio gaat in Amsterdam meetrainen met de selectie van Francesco Farioli en gaat zijn wedstrijden in het nieuwe seizoen spelen voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli scoort punten op tweede werkdag bij Ajax: ‘Laat gelijk zien hoe hij er in staat’

Terwijl het EK in volle gang is, bereidt Ajax zich al voor op het nieuwe seizoen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Als het een talentvolle speler is (ik ken hem niet) is dat natuurlijk mooi nieuws voor Ajax. Je ziet dat spelers, ondanks de huidige malaise bij de club, nog steeds graag in Amsterdam willen voetballen.

KROTJE
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Zo is het Storm. Ajax begint weer te groeien.

infielder
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Is die niffo van Leao

CG
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Tocht één (speciale) combinatie om én bij de jeugd te spelen én trainen bij de eerste selectie. Ik weetjes even niet of dat bij anderen jeugdspelers ooit gedaan is. Maar mijn gevoel zegt dat Ajax weer groeit. Ik ben echt benieuwd hoe Ajax er in de maand oktober én met de kerst van dit jaar dan ervoor staat !!!

dilima1966
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Ik denk dat ajax een goede zet heeft gedaan om Jorthy Mokio naar Amsterdam te halen daar gaan we meer van genieten

KROTJE
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Poeh wat is dit jonge ventje gemotiveerd om zijn eigen traject voor te bereiden. Barca, Bayern en PSV konden hem niet verleiden en Ajax wel, nou nou nou. Hij mag ook alvast met de A1 selectie meedraaien dus bij Ajax gaan ze voor hem de lijn van Hato volgen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen