AZ nadert akkoord: topscorer Pavlidis levert fraai bedrag op

14 juni 2024, 12:27   Bijgewerkt: 14 juni 2024, 12:34
Foto: © Imago

Vangelis Pavlidis staat op het punt te vertrekken bij AZ. Volgens Voetbal International nadert de nummer vier van het afgelopen seizoen in Nederland een akkoord met Benfica over een transfer van de Griekse doelpuntenmachine. AZ ontvangt naar verluidt een ‘kleine' twintig miljoen euro.

Daarmee maken de Alkmaarders flinke winst op Pavlidis. De Griek verruilde Willem II in de zomer van 2021 voor een bedrag van 2,5 miljoen euro voor AZ. Een koopje, bleek al snel. Het huwelijk tussen AZ en Pavlidis werd een groot succes. Hij speelde 137 wedstrijden voor Alkmaar Zaanstreek, goed voor 80 doelpunten en 27 assists. Pavlidis had het vooral in het afgelopen seizoen op zijn heupen. Met 33 goals, waarvan 29 in de Eredivisie, in 46 duels in alle competities was hij met grote afstand dé uitblinker in de ploeg van Pascal Jansen en later Maarten Martens.

Artikel gaat verder onder video

De prestaties van Pavlidis zijn uiteraard niet onopgemerkt gebleven. Duidelijk was dat hij deze zomer een transfer wilde gaan maken en die gaat er, zoals het er nu naar uitziet, snel komen. AZ nadert een akkoord met Benfica, dat een kleine twintig miljoen euro gaat betalen voor de spits die in Alkmaar nog een contract heeft tot de zomer van 2025. Daarmee wordt Pavlidis in één klap een van de duurste verkopen in de clubhistorie. Die eer is momenteel voor Alireza Jahanbaksh, die in 2019 voor 22,5 miljoen euro vertrok naar Brighton. Vincent Janssen leverde AZ 22 miljoen euro op en vorig jaar nog verkaste Tijjani Reijnders voor 19 miljoen euro naar AC Milan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vertrek aanstaande: Feyenoord weet nu al zeker dat doelman De Kuip sowieso verlaat

Timon Wellenreuther of Justin Bijlow zal Feyenoord deze zomer gaan verlaten, zo meldt journalist Martijn Krabbendam.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Mooi bedrag voor AZ

boyke
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

AZ doet het goed met verkopen spelers alleen bereiken ze met geld in de kas niet veel als er geen goede vervangers voor worden gehaald. Jammer is dat hun beleid daar niet op gericht is.

Nobody
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

@boyke Hangt er vanaf wat je verwacht. Je hebt de traditionele top 3, en daaronder de subtop. Als AZ fan beschouw ik AZ subtop. Kijkend naar de afgelopen jaren, dan is AZ als 4de, 4de, 5de, 3rde, 2de, 4de, 3rde, 6de, 4de en 3rde geëindigd. Voor een subtop club geen slecht resultaat, met de financiën qua verkoop die ze elk jaar halen. Als je verwacht dat ze alles gaan investeren in de koop van vervangers, dan kom je van en koude kermis thuis. Naar mijn idee als oude AZ fan, doen ze het prima zo.

Storm
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Mooi voor Pavlidis. Ik ben benieuwd of hij het bij Benfica ook kan laten zien. Het is hem in elk geval gegund.

Dropkick
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Heeft hij verdiend , wens hem via dit soms mopperende forum LOL , veel succes bij Benfica .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen