Joey Veerman werd geslachtofferd, maar Maarten Wijffels wijst andere zondebok aan bij Oranje

25 juni 2024, 18:59   Bijgewerkt: 26 juni 2024, 09:02
Foto: © Imago

Maarten Wijffels is halverwege Nederland - Oostenrijk zeer kritisch op Virgil van Dijk. De journalist van het Algemeen Dagblad vraagt in de rust op X aandacht voor het zwakke optreden van de Oranje-aanvoerder.

Nederland kijkt halverwege tegen een 0-1 achterstand aan, door een vroeg eigen doelpunt van Donyell Malen. Joey Veerman werd in de 35ste minuut geslachtofferd door bondscoach Ronald Koeman, de middenvelder van PSV werd gewisseld voor Xavi Simons, maar Wijffels wijst een andere zondebok aan bij Oranje.

Artikel gaat verder onder video

“Mag het over Van Dijk gaan?”, vraagt de journalist zich af op X. Volgens Wijffels had onder anderen Marcel Sabitzer ‘in de eerste dertig minuten de tijd van z’n leven’ en liet Van Dijk regelmatig na om door te dekken op de middenvelder van Oostenrijk. “Geertruida moest steeds ver naar binnen nu”, licht Wijffels toe.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Ik ben het niet altijd met Wijffels eens maar het mag best gezegd worden dat van Dijk meetfere malen verzaakte om door te dekken en daardoor anderen in de problemen bracht.

De_bal_is_rond
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Niet alleen VanDijk......men heeft gezamenlijk gefaald

gtsb
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Dat klopt de bsl is rond maar v dijk mag als leider meer doen. Bij studio fussbal verwoorden v basten het nog beter .

CG
Link gekopieerd!
  25
  + 1
avatar

Zelf vond ik van Dijk ook de mindere in ons elftal. Overigens was dat ook zichtbaar in de afgelopen zes wedstrijden van het Nationale elftal !!!

SjackBlack
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Van Dijk is al wedstrijden op rij aan het falen. Vind die man nog irritanter dan tulband Memphis. Allebei semi vedetten

De Haan
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Iedere speler speelt slechter onder Koeman. Is er 1 speler in Oranje die z'n niveau haalt dat ie bij de club ook heeft?

Daniël Voolstra
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

jazeker verrbuggen haalt nog wel zijn normale niveau :)

IkBenMetDeBus
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Het enige voor mij positieve is dat ik waarschijnlijk een bult geld ga krijgen met mijn voorspelling that Nederland er in de eerste of tweede ronde uit gaat vliegen. Ik kan me goed voorstellen dat andere landen sarcastisch reageren op Nederland: altijd een grote bek over onze "kwaliteit" en teren op het verleden toen we wèl goed waren. Ik snapte de KNVB ook al helemaal niet bij hun keuzes voor bondscoach - altijd maar weer diezelfde oude eikels aanstellen en nooit eens een nieuw gezicht. Ik hoop dat gisteravond duidelijk is geworden dat het tijd is voor nieuw bloed onder de bondscoaches; maar ja, dan moet je genoeg kwaliteit hebben en dat hebben we gewoon de laatste jaren niet meer en ik betwijfel of we dat als klein voetballand ook ooit weer zullen krijgen. Maar Koeman moet in elk geval weg en ook niet vervangen worden door een Advocaat, Hiddink of van Gaal. Er moet nieuw bloed komen, trainers die ook eens durven om de geijkte namen thuis te laten in plaats van ze continue mee te nemen en op te stellen. Probeer eens een buitenlandse coach. Waarom speelt bijvoorbeeld Zirkzee niet mee? Waarom toch altijd weer "niet in vorm zijnde" Mephis "net niet" Depay opstellen en godbetert Wijnaldum. We zullen er ons toch bij moeten neerleggen dat Oranje gewoon niet zo goed is als we denken dat ze zijn; en dat al 10 jaar lang. Een paar overwinningen op voetbal dwergen als Canada en IJsland zegt natuurlijk helemaal niks.

KROTJE
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

@Ikbenmetdebus, Eén van de beste reacties van de afgelopen maanden, chapeau !!! Zo is het, zo zag en zo zie ik het ook, daarom leeft Oranje niet meer zo bij mij, clubvoetbal daar geniet ik het meest van. Wat mij ook stoort is dat elke coach onder het mom van "bescherming van de spelers" geen man en paard durft te noemen, ik vind juist dat een speler (of spelers) die op de één of andere manier zijn plicht verzaakte het buiten de kleedkamer mag horen en weten van wat zijn coach vindt. Omgekeerd moet er ook vrijheid van mening voor de spelers zijn om de strategie, het systeem die door de coach werd uitgedacht in twijfel te trekken. Oranje is in deze kwalitatief mindere fase gekomen door de weekheid, gemakzucht en het gebrek aan creativiteit van de KNVB-beleidsbepalers die verantwoordelijk zijn voor de aanstelling van de bondcoach. Voetbaltijden zijn veranderd, ook verhoudingen onderling, dwergstaten als Cyprus, IJsland, Macedonië om maar een paar te noemen zijn volwassener geworden. Wat buitenlandse coaches betreft, zie België met Martinez, Tedesco........

Frank16
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Ja, ze lieten Geertruida gewoon verzuipen. Daarom vond ik de kritiek op hem zwaar onterecht.

haike
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

ze moeten maar eens naar depay kijken hoe die gast terug sjokt als de tegenaanval komt!! echt die moeten ze heel gauw op de bank zetten maar dat durft die schijterige koeman niet!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen