John van 't Schip hint live op televisie naar aanstaand vertrek van Ajacied

24 juni 2024, 07:51
Foto: © NOS

John van 't Schip heeft in het programma Studio Fussball van de NOS bevestigd dat er binnen Ajax over de komst van Wout Weghorst is gesproken. De scheidend trainer van de Amsterdammers hint daarbij wel direct naar een aanstaand vertrek van Chuba Akpom of Brian Brobbey. Een vertrek van Akpom lijkt het meest realistische scenario.

In gesprek met de NOS wordt Van 't Schip gevraagd naar de mogelijke komst van Weghorst naar Amsterdam. Veel wil de oud-trainer van Ajax er niet over kwijt, maar hij laat wel weten dat er binnen de club over het aantrekken van Weghorst wordt gesproken. Toch hint de oefenmeester naar een aanstaand vertrek, mocht Weghorst komen: "We hebben naast Brobbey ook Akpom nog als spits. Dan is het een beetje teveel van het goede als Weghorst ook komt. Dan moet er iets gebeuren.”

Artikel gaat verder onder video

Daarmee doelt Van 't Schip op een vertrek van Akpom of Brobbey. Laatstgenoemde zullen de Amsterdammers maar al te graag willen behouden, maar de kans bestaat dat een club uit een grotere Europese competitie zich gaat melden voor Brobbey. Hetzelfde geldt voor Akpom, voor wie er in de winterstop al concrete interesse uit de Premier League was. De Engelsman lijkt bij de komst van Weghorst de voornaamste kandidaat te zijn om de Johan Cruijff ArenA te verlaten, zo lijkt ook Van 't Schip indirect te zeggen bij Studio Fussball.

Van 't Schip zelf zal daar niet overgaan als beleidsbepaler, maar krijgt wel een rol als technisch adviseur:  “Dat hebben we zo afgesproken, maar we hebben ook afgesproken dat er mogelijkheden zijn als er iets op mijn pad komt. Maar dan moet het wel echt de moeite waard zijn. Ik ben onlangs gestopt en op vakantie gegaan, per 1 juli meld ik me weer", besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes dreigt de plank volledig mis te slaan bij Ajax

"Dit zou écht een enorme fout zijn", klinkt een waarschuwing aan Ajax van Tomislav Filipovic.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik blijf er bij dat Akpom beter is dan Brobbey, zou dus Brobbey verkopen

RATJE72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alle by opruimen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen