UEFA gaat overleden Beckenbauer op bijzondere manier eren tijdens openingsceremonie EK 2024

11 juni 2024, 13:48
Foto: © Imago

Komende vrijdagavond wordt het Europees Kampioenschap voetbal 2024 in München in gang gezet. Tijdens de openingsceremonie voorafgaand aan de openingswedstrijd Duitsland – Schotland wordt er speciaal stilgestaan bij het overlijden van Franz Beckenbauer. De Duitse voetballegende overleed op 8 januari van dit jaar.

Tijdens de openingsceremonie gaat er dus aandacht worden besteed aan Beckenbauer en wat hij allemaal heeft betekend voor het Duitse voetbal. “De voetbalwereld zal een eerbetoon brengen aan het Duitse icoon, liefkozend bekend als 'Der Kaiser', die eerder dit jaar overleed”, schrijft de UEFA op hun site, speciaal gemaakt voor het Europees Kampioenschap.

Artikel gaat verder onder video

“De UEFA eert het overleden Duitse voetbalicoon Franz Beckenbauer tijdens de openingsceremonie van de UEFA EURO 2024 voorafgaand aan de wedstrijd van het gastland tegen Schotland in de Allianz Arena in München op vrijdagavond om 21.00 uur.” De weduwe van Beckenbauer draagt namelijk, samen met Jürgen Klinsmann en Bernard Dietz vrijdagavond de trofee richting het veld.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Ronald Koeman is zeer te spreken over de manier van werken van Hélène Hendriks en Noa Vahle.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen