Verweij geeft Feyenoord transferadvies: ‘Die zou ik nooit voor dat bedrag laten vertrekken’

15 juni 2024, 12:19
Foto: © De Telegraaf

Feyenoord moet Calvin Stengs niet laten gaan voor een bedrag van twaalf miljoen euro, zo vindt Mike Verweij. De journalist van De Telegraaf is van mening dat je hem voor dat bedrag beter kunt behouden.

“Ze hebben nu natuurlijk die Hadj (Anis Hadj-Moussa, red.) gekocht”, begint Valentijn Driessen wanneer de transfer van Stengs aan bod komt in de podcast Kick-off van De Telegraaf. “Je hebt in feite al een vervanger gehaald, alleen de bedoeling was om die langzaam te brengen. Dan kun je dat beter achter Stengs doen. Maar als er zoveel geld wordt geboden voor iemand die je relatief goedkoop hebt binnengehaald, kan ik me voorstellen dat je uit bedrijfsmatig oogpunt ja zegt, omdat je binnen je selectie en ook nog wel spelers haalt waarvan je denkt dat je het op kunt vangen. Maar dat is natuurlijk de vraag. Je moet er niet veel zwakker van worden. Het is wel een van de weinige creatieve spelers bij Feyenoord die je heel hard nodig had na het vertrek van Kökçü. Een heel ander type speler, maar wel creativiteit.”

Artikel gaat verder onder video

Volgens Verweij moet Feyenoord Stengs absoluut niet verkopen voor een bedrag van twaalf miljoen euro. “Als je een speler hebt die zo dicht tegen het Nederlands elftal aan zit, zou ik die nooit voor twaalf miljoen euro laten vertrekken. Tegen Gibraltar speelde hij en scoorde hij drie keer en voor hetzelfde geld had Koeman Stengs wel opgeroepen als één van de vervangers. Volgens mij hebben ze zes of zeven voor hem betaald. Als je een speler als Stengs hebt, en ik vind dat echt een prima voetballer, die zou ik echt niet zo laten gaan.”

Vrijdagavond kwam naar buiten dat Lazio verwacht Stengs voor twaalf miljoen euro los te kunnen weken bij Feyenoord. De aanvallende middenvelder kwam afgelopen zomer voor een bedrag van zo’n zes miljoen euro over van OGC Nice. In 43 duels voor de Rotterdammers kwam de aanvallende middenvelder tot acht doelpunten en leverde hij achttien assists.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Arne Slot eindigt laatste persconferentie opvallend en stapt op Valentijn Driessen af

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft journalist Valentijn Driessen na afloop van de persconferentie een knuffel gegeven.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Moussa is geen stengs meneer verweij. Verder is stengs soms een goeie speler ,maar dus heel wisselvallig . Als hij niet goed is ,heb je er ook niet veel aan . En blessuregevoelig dus 12 mil is niet zo raar.

0laf
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Echt wel te weinig, zeker als het een openingsbod is. Denk dat we hem voor onder de 20 niet moeten laten gaan. Ook met oog op vertrek van Wieffer

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Wat zal te Kloese blij zijn met dit advies. De koper denkt hem voor dit bedrag te kunnen "kopen". Gelukkig kunnen we meer vertrouwen hebben in Te Kloese dan in Verweij. De evenpoot van Driessen.

Fr010
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Het zijn allemaal geen spelers van de buiten categorie. Word tijd dat er champions league waardige spelers gekocht worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen