Utrecht-coach Wouters: "AZ komt er bovenop"

30 november 2012, 12:56   Bijgewerkt: 30 november 2012, 13:06

Met AZ treft FC Utrecht dit weekend een ploeg in sportief zwaar weer. De Alkmaarse club stond een jaar geleden nog aan kop in de Eredivisie, maar moet nu genoegen nemen met een plek in het rechterrijtje. Jan Wouters, de trainer van FC Utrecht, is er echter van overtuigd dat het snel weer beter zal gaan met de Noord-Hollanders.

"AZ heeft te maken met blessures en enkele schorsingen. Afgelopen jaar zijn zij enkele bepalende spelers kwijtgeraakt. Dat is eenzelfde situatie waar wij vorig jaar mee te maken hadden. Toch denk ik dat AZ er bovenop komt", zegt Wouters op de site van FC Utrecht. "AZ zit nu duidelijk in een mindere fase. Maar met de aanvallende spelopvatting van Gertjan Verbeek komt dat goed. Dat zegt hij zelf ook. Hij ziet perspectief, dan komt het uiteindelijk vanzelf. Maar we gaan het AZ moeilijk maken."

Wouters rekent er op dat AZ komend weekend niets cadeau zal krijgen van zijn elftal. "Het verleden heeft aangetoond dat AZ het altijd lastig heeft in de Galgenwaard. Dat zal naar mijn mening deze keer niet anders zijn. Wij spelen ons spel en we weten wat dat ons kan brengen als we taakbewust blijven spelen", aldus de oefenmeester.

Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Marcus Nilsson en Yassin Ayoub ontbreken wegens blessures in de Utrechtse wedstrijdselectie, Dave Bulthuis is geschorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen