Van de Looi: "Je merkt dat de wedstrijd leeft"

16 augustus 2013, 15:54

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi neemt het zaterdag op tegen SC Cambuur. Die ploeg staat onder leiding van zijn oude leermeester bij FC Groningen. "Dwight Lodeweges is trainer van Cambuur en was mijn laatste trainer bij FC Groningen, toen ik nog voetbalde. Dat geeft het een bijzonder tintje", aldus Van de Looi op de website van de Groningers.

Ook voor de supporters is de wedstrijd tussen de twee Noordelijke ploegen een bijzondere. "Verder merk, hoor en lees je al dat de wedstrijd leeft. Zij hebben voor het eerst sinds tijden weer een vol stadion. Onze supporters reizen massaal mee. Cambuur is echt een aanwinst voor de Eredivisie."

Van de Looi verwacht dan ook geen eenvoudige wedstrijd in Friesland. "Wat ik van Cambuur verwacht? Zij zijn eigenlijk elk van de vier helften die ze hebben gespeeld, beter geworden. Ook heeft de ploeg al een ontwikkeling doorgemaakt. Lukoki is erbij gekomen, Hemmen is gaan spelen en op het middenveld komt Ritzmaier erbij. Ik verwacht hem met El Makrini en Bakker op het middenveld."

De wedstrijd wordt gespeeld in het Cambuurstadion in Leeuwarden. Dat is sinds dit seizoen voorzien van een kunstgrasveld. "Dat we zaterdagavond op kunstgras spelen, is voor mij helemaal geen issue. Het is een gegeven, we hebben het er niet over gehad en hebben ons de laatste twee dagen op kunstgras voorbereid in Eelde. Verder hoeven we er niet over te praten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen