Cambuur wervelt voorbij FC Groningen

17 augustus 2013, 20:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De eerste zege van Cambuur sinds zijn comeback in de Eredivisie is een feit. De Friese ploeg, die eerder gelijkspeelde tegen NAC Breda (0-0) en verloor bij Roda JC Kerkrade (2-0), was zaterdag voor eigen publiek met 4-1 te sterk voor FC Groningen. Met name voor rust speelde de promovendus de medekoploper helemaal weg.

Met overwinningen op NEC (1-4) en FC Utrecht (2-0) was het een mooie start van het seizoen voor FC Groningen. Coach Erwin van de Looi bleef echter met beide benen op de grond. "Voetballend moeten we nog aardig wat verbeteren. We hebben nog wat te doen", reageerde de oefenmeester vorige week na de zege op Utrecht.

FC Groningen dacht vijf minuten na de doelwissel terug in de wedstrijd te komen na een rake kopbal van Michael de Leeuw, maar de bezoekers wisten niet door te drukken. Dankzij Wout Droste viel in de 69ste minuut zelfs nog de 4-1.