'Spurs' ondanks rookbom voorbij Aston Villa

20 oktober 2013, 18:53   Bijgewerkt: 20 oktober 2013, 21:40

Tottenham Hotspur heeft zich weer naast Manchester City op de vierde plaats in de Engelse Premier League genesteld. De ploeg van coach André Villas-Boas won zondag de lastige uitwedstrijd bij Aston Villa met 0-2.

Na afloop zal echter niet het resultaat het grootste gespreksonderwerp zijn, maar een moment in de 31ste minuut. Kort nadat Tottenham Hotspur op voorsprong was gekomen, werd de assistent-scheidsrechter geraakt door een vanaf de tribunes gegooide rookbom, wat tot enig oponthoud leidde.

Tottenham nam op gelukkige wijze de leiding. Andros Townsend slingerde de bal vanaf de rechterflank voor, maar Roberto Soldado en Lewis Holtby kregen hun hoofd niet tegen de bal, waar Aston Villa-keeper Brad Guzan dat wel leek te verwachten. Hierdoor vloog de inzet van Townsend in één keer tegen de touwen.

Daarvoor was Tottenham niet echt gevaarlijk geweest. Aston Villa, met Ron Vlaar, Leandro Bacuna en Karim El Ahmadi in de basis, had zijn zaakjes achterin goed voor elkaar. Zelf creëerde de thuisclub ook niet veel op het eigen Villa Park. Derhalve was de voorsprong van The Spurs bij rust wel verdiend.

Roberto Soldado zorgde twintig minuten voor tijd voor de beslissing, na een mooi passje van Paulinho. In die fase kroop Aston Villa juist steeds meer uit zijn schulp, zo kopte invaller Christian Benteke op aangeven van Bacuna over.

Tottenham heeft na acht wedstrijden zestien punten, evenals Manchester City. The Citizens wonnen zaterdag al met 1-3 bij West Ham United. Arsenal, dat Norwich City met 4-1 oprolde, is met negentien punten de koploper in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen