"Het lijken allemaal wel reuzen of basketballers"

24 oktober 2013, 09:03

Arno Pijpers is momenteel werkzaam bij FK Taraz, in Kazachstan. Donderdagavond speelt AZ de uitwedstrijd tegen het Kazachse Shakther Karagandy. Pijpers werkte geruime tijd samen met Dick Advocaat bij Zenit Sint-Petersburg en ziet zijn oud-collega nu naar het land komen waar hij momenteel werkt en woont. Dit zorgt ervoor dat Pijpers zijn voormalig collega, die nu aan het roer staat bij AZ, van adviezen kan voorzien.

Pijpers zag dat de loting Shakther Karagandy verbond aan PSV: “Dat is pikant”, zo stelt Pijpers. De 54-jarige oefenmeester wist in juni met 2-1 te winnen van de AZ-opponent. Desalniettemin is Pijpers te spreken over de kwaliteiten van de Kazachse ploeg: “Het is een redelijk gevaarlijke ploeg. Ze zijn allemaal fysiek enorm sterk. Bij iedere wedstrijd wordt hier het volkslied gespeeld en toen de elftallen naast elkaar stonden, was dat geen porem.”

De trainer van FK Taraz waarschuwt voor de lengte van de spelers van Shakther, aangezien veel spelers een imponerende verschijning zouden hebben: “De tegenstanders leken allemaal wel reuzen of basketballers. Daar maken ze bij spelhervattingen ook goed gebruik van, net als bij inworpen. Een stuk of drie spelers kan enorm ver gooien.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen