Van Basten baalt van kunstgras: "Ander voetbal"

25 oktober 2013, 08:06

Marco van Basten vindt het jammer dat steeds meer clubs in de Eredivisie overgestapt zijn op kunstgras. Met ADO Den Haag, PEC Zwolle, Heracles Almelo en SC Cambuur hebben vier clubs hun 'normale' gras al verruild voor een kunstmat.

"Ik vind het heel jammer. Ik denk dat het échte voetbal nog gespeeld wordt op gewoon gras", zegt Van Basten, de coach van SC Heerenveen, in De Telegraaf. "Het blijft een beetje kunstmatig als je niet echt een sliding kunt nemen. Het wordt een ander soort voetbal. Eigenlijk zou het zo moeten zijn dat een betaald voetbal organisatie toch gewoon in staat is om in ieder geval één goede grasmat, in het stadion, te kunnen realiseren. Alleen je ziet dat veel clubs daar toch niet toe in staat blijken te zijn."

Van Basten ziet eigenlijk maar één positief aspect aan kunstgras. "De balsnelheid op kunstgras is hoger. Spelers moeten daardoor sneller handelen, sneller denken en ook sneller en beter vrijlopen. Voor de training is dat een positief effect. Alleen als je dan weer naar gras toe moet, is het afwachten of dat dan ook weer goed gaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen