Gehavend Barcelona wint ruim in aanloop naar Ajax

23 november 2013, 17:51   Bijgewerkt: 23 november 2013, 21:34

FC Barcelona heeft in de aanloop naar het Champions League-duel met Ajax, komende dinsdag in de Amsterdam ArenA, een eenvoudige zege geboekt. De ploeg van coach Gerardo Martino won zaterdag in het eigen Camp Nou met 4-0 van Granada CF. Twee strafschoppen leidden de winst in.

FC Barcelona moest het onder meer stellen zonder Lionel Messi, Dani Alves, Victor Valdes, Jordi Alba en Xavi. Mede daardoor was het spel van de Catalanen niet zo sprankelend als we gewend zijn, desondanks werd er ruim gewonnen.

Andrés Iniesta opende in de negentiende minuut de score uit een strafschop, toegekend wegens een overtreding van Pape Diakhaté op Cesc Fabregas. Opnieuw uit een penalty werd het vijf minuten voor de pauze 2-0. Dit maal waren de rollen omgedraaid; Iniesta werd onderuit gehaald door Fran Rico, waarna Fabregas vanaf de stip overtuigend binnen knalde.

Granada was daarvoor nog dichtbij de 1-1 geweest, maar een afstandspegel van Piti belandde op de lat. Ook in de tweede helft kwamen de bezoekers enkele keren voor het Barça-doel, maar ze scoorden niet. Dat deed Alexis Sanchez in de 71ste minuut aan de andere kant uit een tegenaanval wel, op aangeven van Neymar (3-0).

Granada stond toen al vijf minuten met tien man, Manuel Iturra kreeg voor een overtreding op Pedro zijn tweede gele kaart. In de slotfase leek Adama Traore naar de 4-0 te soleren, maar Roberto Fernandez keerde de slappe inzet van de debuterende Spanjaard. Een minuut later viel er alsnog een vierde Catalaans doelpunt, door toedoen van Pedro.

FC Barcelona komt door de overwinning op veertig punten, uit veertien wedstrijden. Atletico Madrid staat met 34 punten tweede, maar speelt later op de avond nog thuis tegen subtopper Getafe. Real Madrid staat met 31 punten op plek drie. De Koninklijke gaat later vanavond op bezoek bij laagvlieger UD Almeria.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen