Arsenal en Everton in balans na vermakelijk duel

8 december 2013, 20:24

Koploper Arsenal heeft de kans om een gat van zeven punten met de concurrentie te slaan onbenut gelaten. De ploeg van coach Arsene Wenger wist zondag in het eigen Emirates Stadium in een open wedstrijd niet te winnen van Everton: 1-1.

Everton is bezig aan een goed seizoen en zou bij winst zelfs zijn opgeklommen naar een gedeelde tweede plaats. Ook in Londen liet de equipe uit Liverpool, waar John Heitinga op de bank bleef, zien waarom het zo hoog staat.

Everton had dezelfde aanvallende intenties als Arsenal, waardoor er zich een leuke ontmoeting ontspon. Over en weer vielen kansen te noteren, maar pas in de tachtigste minuut werd de score geopend. Mesut Özil zette Arsenal op voorsprong. De Duitser tikte bij de tweede paal binnen, nadat Olivier Giroud een voorzet van Theo Walcott had gemist.

Lang bleef de 1-0 echter niet staan. Drie minuten later probeerde Romelu Lukaku het evenwicht te herstellen. De Belg zag zijn poging tot omhaal mislukken, maar Gerard Deulofeu kreeg de bal wel onder controle en schoot alsnog feilloos binnen (1-1). Ook daarna bleven beide teams vol spelen voor de winst, maar gescoord werd er niet meer. Wel raakte Giroud in de slotseconde met een vlammende uithaal de lat.

Arsenal gaat na vijftien speeldagen fier aan kop in de Premier League met 35 punten. Liverpool en Chelsea staan met dertig punten gedeeld tweede, één punt voor Manchester City. Everton bezet met 28 punten de vijfde plaats. Chelsea verloor zaterdag door een laat doelpunt van Oussama Assaidi met 3-2 bij Stoke City, terwijl Manchester City 1-1 speelde tegen Southampton. Liverpool won zonder problemen van West Ham United (4-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen