Depay vond PSV goed: "Vergeten onszelf te belonen"

12 december 2013, 22:14   Bijgewerkt: 12 december 2013, 22:21

Weer zakte PSV donderdag door de ondergrens. Tegen Chornomorets was een gelijkspel genoeg om te overwinteren in de Europa League, een succesje dat de ploeg keihard kon gebruiken, maar PSV verloor met 0-1. Toch is Memphis Depay van mening dat zijn team helemaal geen slechte wedstrijd gespeeld heeft.

“We kregen kansen, we waren beter. Alleen benutten we zelf de kansen niet en krijgen we dan wel weer een doelpunt tegen”, liet de aanvaller na afloop van het duel weten aan de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl. “We hebben heel goed gespeeld, maar vergeten onszelf weer te belonen. En als je zelf niet scoort, heeft de tegenstander aan één doelpunt genoeg.”

De nederlaag past in de fase die PSV doormaakt. De ploeg wacht in de Eredivisie al ruim twee maanden op een zege en lijkt steeds dieper te zinken, maar volgens Depay hoeft het niet lang te duren voordat PSV de weg omhoog weer inslaat. “We moeten op deze manier blijven spelen, dan komen de doelpunten vanzelf. We gaan hier uitkomen, daar ben ik van overtuigd. Hoe? Door bij elkaar te blijven. We moeten met lef blijven spelen.”

Nu PSV uit de Europa League ligt, lijkt de club op alle fronten uitgespeeld. In de KNVB Beker werden de Eindhovenaren namelijk al uitgeschakeld door Roda JC Kerkrade en in de competitie is de achterstand op de bovenste plaatsen enorm. “Maar het seizoen is nog niet voorbij”, blijft Depay optimistisch. “We spelen nog twee duels tot de winterstop, dan zijn we pas halverwege. Misschien is de winterstop, een beetje rust, wel goed voor ons. Dan kunnen we daarna met een frisse kop verder. Er zijn nog genoeg wedstrijden te gaan dit seizoen.”

Ook teamgenoot Luciano Narsingh ziet, ondanks alle ellende, licht aan het einde van de tunnel. “Dit is heel moeilijk, voor mij persoonlijk ook. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Wat we nu moeten doen? Wedstrijden winnen. Mooi of lelijk, maakt even niet uit. Het gaat nu om rendement. Door te winnen, krijg je als team weer vertrouwen. Dan kan je misschien nog een mooie reeks neerzetten.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen