Manchester City weerstaat tegengoals van Bony

1 januari 2014, 15:51

Manchester City is op de best mogelijke manier begonnen aan 2014. De equipe van coach Manuel Pellegrini won woensdag, nieuwjaarsdag, de uitwedstrijd tegen Swansea City met 2-3. Het verschil werd pas in de tweede helft gemaakt.

Voor rust bood Swansea City aardig partij. De thuisploeg kreeg via oud-Vitessenaar Wilfried Bony ook de eerste mogelijkheid. De Ivoriaan raakte in de vijfde minuut met een afstandsschot de buitenkant van de paal. Fernandinho was tien minuten later aan de andere kant wel trefzeker. De Braziliaan kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten na een afgeslagen corner en schoot, door een woud van benen, raak: 0-1.

Bony herstelde op slag van rust het evenwicht. De spits, die kort daarvoor van buiten de 'zestien' nog voorlangs had geschoten, kopte raak op aangeven van Jonathan De Guzman. Dat deed hij echter wel in buitenspelpositie, maar de grensrechter hield de vlag naar beneden. Die fout deerde Manchester City niet. De bezoekers stelden in het tweede bedrijf orde op zaken.

Yaya Touré tekende in de 58ste minuut met een door Ashley Williams van richting veranderd schot voor de 1-2. Acht minuten later zorgde Aleksandar Kolarov voor de beslissende 1-3. De linksback kreeg alle ruimte om vanaf eigen helft op te stomen op de linkerflank, naar binnen te kappen en doeltreffend uit te halen vanaf de rand van het penaltygebied. In blessuretijd maakte Bony er 2-3 van met een fraaie uithaal, maar zijn treffer kwam te laat voor Swansea City om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Manchester City neemt door de overwinning de koppositie in de Engelse Premier League over van Arsenal, maar dat team krijgt later op de dag nog visite van laagvlieger Cardiff City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen